čiščenje zobkov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


marjetica8 -> čiščenje zobkov (2.4.2010 12:34:52)

Tiste, pri katerih umivanje zob zgleda podobno kot pri nas (grizenje praskanje, jok, kričanje...) in tiste ki pristajate na filozofijo "kar se mora, se mora", prosim če mi lahko poveste kok so bli vaši otroci stari ko so se nehali upirat umivanju zob? Naš je star 11m in zobe umivava že od 7m, pa še nč ne zgleda da bi se kej navadu umivanja zob - se mi zdi, da se vedno bolj upira...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Izkušnje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]?




ledenaa -> RE: čiščenje zobkov (2.4.2010 12:54:26)

Okrog 2 leta

Izkušnje so takšne da mine
In to ni filozofija kar s emora se mora.
pa mu nehaj prat pa boš videla potem.....




AnciM -> RE: čiščenje zobkov (2.4.2010 13:26:15)

Pri nas uspe brez dretja oprat zobe le,če na začetku lahko sam pere.Vmes si še jaz operem zobe - da lažje posnema in se uči. Potem pa ga zamotim z nečim (igrača, lončki, voda...), da mu še jaz podrgnem.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.4.2010 13:34:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




marjetica8 -> RE: čiščenje zobkov (2.4.2010 16:46:22)


IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Okrog 2 leta

Izkušnje so takšne da mine
In to ni filozofija kar s emora se mora.
pa mu nehaj prat pa boš videla potem.....



"kar se mora, se mora" je filozofija staršev, ki ob izvajanju prehaja v dejanja[sm=smiley1.gif]! Eni starši so pač mnenja da se otroka ne sme k ničemer "silit", jst pa mislim da so stvari ki se jih hočeš ali nočeš mora počet. In ena od teh stvari je umivanje zob. In ker pač rada slišim mnenje drugih staršev, sem pisala na forum[sm=smiley1.gif]

Drgač pa sem tudi jst že poskusla pucat zobe zraven njega, pa mu dat njegovo krtačko v roke. Pa samo mene gleda in se mi smeje - njegova krtačka ga ne zanima baš...[sm=smiley36.gif]




sanelaa -> RE: čiščenje zobkov (2.4.2010 20:43:05)

Naš jih od enega leta dalje čisti kao sam. To pomeni da dobi krtačko, zobno pasto in si umiva zobe. Seveda on zobno pasto poje in se s ščetko malo dotakne zobkov, ampak mu jaz potem vedno z bombažno pleničko in vodo zobe podrgnem. SE nič ne buni, za silo so očiščeni, ko bo pa še malo večji ga bomo pa naučili tudi kako zobke umivat tako, da jih meni ne bbo treba drgnit z bombažko.

Zdaj pa seveda gre bolj za rutino kot efekt.




Najaa -> RE: čiščenje zobkov (2.4.2010 22:08:12)

Pri meni je čiščenje zob ena izmed stvari, ki se pač mora. Starejša je dobivala zobe od 7m in v bistvu niti ni imela takih cirkusov. Mogoče 2x, pa sem ji pač malo bolj na silo oprala. Tamala pa je začela dobivat zobe šele pri 11m. Zdaj ji rastejo kot gobe po dežju in priznam, da ji zobkov ne perem vsak dan, ker jo zelo bolijo dlesni.




roberta -> RE: čiščenje zobkov (5.4.2010 10:29:17)


IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Okrog 2 leta

Izkušnje so takšne da mine
In to ni filozofija kar s emora se mora.
pa mu nehaj prat pa boš videla potem.....



se popolnoma strinjam.

raje prat zobe nekaj tednov, morda nekaj mesecev ob joku in upiranju kot pa kasneje poslušati jok, upiranje in strah ob vrtanju v zobe.




neisha80 -> RE: čiščenje zobkov (6.4.2010 12:19:15)

Naša tavečja se sicer drla in upirala ni nikoli,ampak je pa bilo očitno,da ni to njeno najljubše opravilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Odkar pa smo bili na obisku pri zobozdravniku in jo je pohvalil,kako je pridna ,ker si vsak večer umije zobke itd.pa si res z veseljem umiva....S tamalim pa zaenkrat ni težav,kaj bo,pa še ne vemo..




Stran: [1]