loremi -> RE: šunka v testu (4.4.2010 12:09:47)
|
Kadar šunko pečem v testu, je predhodno ne kuham, ker se mi zdi škoda, da bi sok od mesa odtekel v vodo, jo pa prejšn ji večer dam samo v vodo, tolk da se malo razsoli do drugega dne. Zamesim testo kot za (bel) kruh (jaz običajno delam s svežim kvasom, s suhim nimam prakse). Ko vzhaja, ga razvaljam, ampak na sredini pa pustim višje testo in na ta višji del položim šunko, testo pa s strani potem ovijem okoli mesa. Pečem okoli dve uri (za lepši lesk testa ga ob koncu pečenja lahko premažemo z razžvrkljanim jajcem ali pa samo rumenjakom). Režem hladno, da se drugače kruh in meso preveč ne sušita. Kruh je sicer malo bolj pečen in posledično malo trši, ampak vseeno užiten tudi naslednje dni. Sploh dober je spodnji del, ki je bolj prepojen s sokom od šunke.
|
|
|
|