kuharce ---- vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


huda -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 15:11:09)

Zakaj so ene kumare tako nagravžnega (grenkega --- v glavnem fuj, fuj, fuj) okusa?
Delam kosilo in sem hotela narediti solato iz kumar in paradižnika.......:) pa me je kar zvilo, ko sem poskusila kumaro (ma še dobro, da sem jo, ker drugače ...)
Kupila sem jih pa v trgovini,.....(reklame ne bom delala)...; drugače vedno jem domače (a kaj, ko danes nimam domačih in sem jih morala kupiti v trgovini:()

A katera ima podobno izkušnjo?....
In kaj mi je storiti:zmeden:

ma boljš, da naredim zeleno solato......








jaz99 -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 15:14:04)

Jaz vedno preden jo narežem malo probam. Ja take kumare so res nagravžne pa še nič ne moreš naredit. Če se ti da ,vzemi ven paradižnik in jo ponovno naredi,če ti je ostala kaka kumara.




neja -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 15:16:32)

Pa si jih olupila? Nekatere imajo tako grenke lupine, da je potem cela salata zanič, če jih prej ne olupiš. LP:)




Magi* -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 15:16:35)

jaz kumari odrežem oba vrha in s temi vrhi malo potrem po preostali kumari (tam kjer sem odrezala), da tak bel sok ven priteče. meni je babica rekla, da tako grenkobo ven spraviš. lahko pa, da je to bolj vraža. kumaric pa nimamo nikoli grenkih;)




huda -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 15:17:59)

valjda 8)




smrka -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 15:19:26)

Ko zarezes v kumaro, vrti s tistim kosckom po odrezanim in bos vidla kako bo slo nekaj belega ven, to vzame mal grenkobe, ali pa jih olupi in pusti da se namakajo mal v vodi.




Anonimen -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 15:22:29)

Kumerice so grenke, če dolgo stojijo, npr. v kakšnem skladišču. Kupiš take, ki so čim bolj trde in predvsem enakomerne barve, ne smejo biti na pol svetlo zelene. Jaz jih olupim in odrežem zgornji košček, da probam, če je grenka. Če slučajno je, potem odrežem nekaj centimetrov stren in spet probam. Ponavadi je samo skrajni konec grenek, drugje je pa OK.




Gina -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 19:04:22)

Točno tako, kot pravi Ankica. Jaz tudi vedno vsako kumaro probam in pač odrežem malo, toliko da pridem do negrenkega.




Annny -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 19:25:22)

Ponavadi so take bolj stare kumare:zmeden2:




CIPRESA -> kuharce ---- vprašanje (11.7.2005 20:46:01)

Ja jaz vedno vzamem take kumare, ki so bolj majhne pa ne toook že rumene ker te so ponavadi stare.
Pa so pol vredu, eni pa vzamejo veeelikke pa mislijo da bo bolje ker bo manj dela pa dobijo tist grenek šit - jih jaz tudi nemorem.

Sem jih mela pa ravno danes za kosilo so ble suuuper.




Stran: [1]