pasenje kravic ali še ne? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

taška30 -> pasenje kravic ali še ne? (11.7.2005 14:11:23)

Hoj, spet imam eno vprašanje.
Naša je stara 2 in pol meseca in se mi zdi že zelo močna. Na previjalni jo komaj krotim, tolk rita in se mi obrača na bok - na trebuh se seveda še ne zna prevaliti.
Tu in tam (vsake par dni) jo položim na trebuh, da 'pase kravce' in glavo dvigne že zelo visoko, tudi rame. Ampak: tako zdrži kaki 2 minuti, pa se že začne pritoževati in če je takoj ne obrnem, je jok. Očitno ji ne paše.
Zdaj pa me zanima, če mi lahko ve izkušane poveste, ali bi jo vseeno morala dajat tudi na trebuh, da malo trenira mišice ali jo pač pustim s tem pri miru, da se bo že sama spravila na trebuh, ko se bo.
Hvala za mnenja, Taška :rozica:

Anonimen -> pasenje kravic ali še ne? (11.7.2005 14:14:52)

Vseeno jo lahko daješ pasti kravce.
Jaz sem jo dajala čeprav je tudi pri nas zdržala samo ene tri minute poj pa jok. Kasneje, ko pa se je že sama obrnila, se je pa zgleda že navadila. Sedaj, ko jo položim na hrbet na tla, se takoj obrne na trebuh in gleda okrog.

Anonimen -> pasenje kravic ali še ne? (11.7.2005 14:14:59)

Vseeno jo lahko daješ pasti kravce.
Jaz sem jo dajala čeprav je tudi pri nas zdržala samo ene tri minute poj pa jok. Kasneje, ko pa se je že sama obrnila, se je pa zgleda že navadila. Sedaj, ko jo položim na hrbet na tla, se takoj obrne na trebuh in gleda okrog.

piščanc -> pasenje kravic ali še ne? (11.7.2005 14:15:08)

moje mnenje je, da jo daš na trebuh, dokler ji paše, pa če dve minuti, pa sam tolk, potem jo obrni in naslednjič spet. kmalu bo dovolj močna, da bo zdržala dalj.

SaaS -> pasenje kravic ali še ne? (11.7.2005 14:50:09)

Meni sta rekla pediatrinja in fizioterapevt, da dokler otrok dviguje samo glavico, ni preveč dobro da leži na trebuhu. Ko pa se začne dvigovati z rokami, torej dviguje tudi rame, takrat pa le. Saj dokler dviguje samo glavico, kar moj še vedno počne, mu tudi ne paše biti na trebuhu, ker nima kaj početi..

Carmen -> pasenje kravic ali še ne? (12.7.2005 7:05:29)

pri nas isto kot pri čveki. Ko se je znala sama prevalit na trebuh, je zdržala precej dlje.

Suzi* -> pasenje kravic ali še ne? (12.7.2005 9:54:12)

ojla!

Mi se še ne prevalimo, pa glavo drži pokonc kot za stavo.
Sej bo. Ti jo kar večkrat po malem daj na bušija, lahko vsak dan, da si bo utrdila mišice in bo vedno dlje zdržala. :rozica:

lp, Suzi

Stran: [1]