Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 12:47:52
|
|
|
|
soncece24
|
oj, miška. Ko stari avto prodaš, dobiš od zavarovalnice nazaj denar za mesece ki so še ostali do izteka zavarovanja, se pravi,da boš ti dobila za 9 mesecev nazaj.
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 12:48:11
|
|
|
|
Sara3
|
Preneseš lahko samo bonus s tem, da star avto prodaš ali odjaviš. Lahko zahtevaš nazaj razliko zavarovanja in cestno takso do 1 aprila. Za nov avto pa se posebej odločiš ali bo kasko zavarovan ali ne. Upam, da sem bila dovolj razumljiva. Lp,
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 12:48:31
|
|
|
|
dinika
|
kolko vem zavarovanja ni mogoče prenesti, ti pa izplačajo razliko. Cestnino pa mislim da lahko??
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 12:49:13
|
|
|
|
Natas@
|
Tako je bilo lansko leto ko sva midva zamenjala avto. Osnovno zavarovanje dobiš takoj nazaj (razen tistih mesecev ki so že mimo, verjetno boste pri vas dobili nazaj za 9 mesecev ), kasko zavarovanje pa se tudi dobi nazaj, samo takrat ko je prejšnji avto prodan. Prodajalec avtomobilov ti mora poslat prometno dovoljenje avtomobila, napisanno na novega lastnika avotmobila in s tem greš na zavarovalnico, kjer ti povrnejo denar. Če pa imaš zavarovanje na trajniku, pa ti zadnje mesece trajnika zbrišejo (toliko mesecev kolikor znaša vsota vrnjenega zavarovanje). Če je tako letos pa ne vem. Lp
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 12:52:59
|
|
|
|
soncece24
|
Pa če boš kupila rabljen avto, ti tablice od prejšnjega lastnika ostanejo (še en strošek manj). Ti pa tvoje tudi pustiš na avtu, ker se od zdaj naprej vežejo na avto. Samo jaz sem si vseeno kupila nove, ker sem avto kupila v LJ, jaz pa zagrizen lokalpatriot:)-:)-
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:00:49
|
|
|
|
india
|
Hvala punce, sicer še ne vem natančno kako in kaj, a z mami se odločava, da bi prodali star avto,ki je bil pisan na atija, zdaj bova sicer naredili prepis na mamo ( se jaz zavarujem zaradi s.p. ja in davkov...), zato bonus itak ves zgubim, to tako vem. :miska:
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:03:02
|
|
|
|
soncece24
|
Miska, ni nujno, da zgubiš bonus, če maš fajn zav. agenta ti lahko zrihta, da ti mami "podariš" tvojo boniteto.
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:04:49
|
|
|
|
india
|
Hehe, Sončese, meni bi bolj pasalo, če bi ostala atijeva boniteta,ki je bila maksimalna. Jaz je namreč nimam, ker je bil avto pisan na atija, na mene pa je bil nazadnje pisan pred 10 leti.:zmeden2:
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:08:25
|
|
|
|
soncece24
|
Mogoče pa lahko podeduješ bonus, vprašaj agenta. Kje maš zavarovan avto? Pri kateri agenciji? Prepočasi raste ta bonus, pa jaz ga stalno izgubljam, ker prehitro avte menjavam pa ne gre celo leto naokoli. Mam že 6. avto pa komaj 20%
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:11:22
|
|
|
|
Sara3
|
Če prav razumem avto ne bo pisan nate ampak na mamo. No bonus se lahko prenese iz očeta na mamo (ožji družinski člani). Pozanimaj se, ker se ti bo tisti bonus še kako poznal. ;) Tudi v bodoče.
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:13:20
|
|
|
|
soncece24
|
Res? To pa je fajn vedet za kdaj če bo treba. Kdo bo pa meni dal 50% bonusa?? Itak že plačam 150k za zavarovanje brez kaska:((:((:(( Si bo treba bicikl kupit
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:19:28
|
|
|
|
Sara3
|
Soncece mogoče tam nekje pri 50-tih boš imela tudi ti 50% bonusa, ČE BOŠ PRIDNA ZAVAROVANKA!!!!;)
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:27:11
|
|
|
|
india
|
Sara3, super, da si mi to povedala, se pravi, moram imet to info kar pripravljeno,ko bom rihtala te zadeve! A ti delaš na kaki zavarovalnici? Ja, Sončece, kaj pa ti voziš? A šleper?? No, sicer smo tudi mi letos za ful kasko in obvezno plačali cca.140k :(:(:(
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:29:00
|
|
|
|
soncece24
|
Ja, skoraj mini avtobus - multiplo - ma 6 sedežev, pa 110 konjev: lepo vdari po mojem študentskem žepku. na srečo moj dragi ati razume, kak je hudo, če maš avto, ki si ga ne moreš privoščit (zgleda še predobro) in rad kaj primakne.
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:29:59
|
|
|
|
Sara3
|
ja skoraj, čeprav ne na tem področju.......poklicna deformacija. Vsekakor pa se dobro pozanimaj!
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:30:57
|
|
|
|
india
|
Bravo ati!!! Sončece, tudi moj ati je bil tak, zato tudi avto ni bil pisan name, ampak nanj. Zdaj se pa stvari komplicirajo. Ja, res je super, če nam lahko starši pomagajo:love: Radovednost mi ne da miru: kako to, da imaš tako velik avto, dokler si še single?:zmeden2:
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:35:50
|
|
|
|
soncece24
|
Si zdravim manjvrednostne komplekse, ker mam meter pa čevap:)-:)- Z mojim:love: sva skozi nekje na cesti, pa v kamp hodiva, pa je fajn met kaj večjega. Pa še dolgo časa sem kot hostesa delala, pa sem šank pa robo pa nevemkaj vse vlačila po prtljažniku. Prej sem pa mela punteka. Superca, samo malo premajhen.
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:36:58
|
|
|
|
soncece24
|
drugače pa so atiji zakon!!! Pa ne samo za dinarčke dat, ampak za vse! Jaz sem prava atijeva princeska, od nekdaj in uživam, dokler traja!;)
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 13:51:58
|
|
|
|
Moyca_
|
ja preverjeno- bonus se lahko med ožjimi družinskimi člani prnaša. Moj ga ima od mame, ki je imela prej 2 avta in na oba 50 %, potem pa je enega aget prenesel na mojega. Samo je moral plačat v gotovini. Mama pa ima sedaj en avto, ker je vbistvu bil ta drugi od mojega, pisan na mamo. Ko je moj tistega prodal, pa smo vzel bonus na najinega sedaj
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 14:03:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Miška, da se ne boš prehitro veselila. Razmiošljajte še malo v tej smeri, da gre avto v zapuščino. In da boste čakali na razpravo, da bo lahko dobil novega lasnika. Po moje je to tako. Lahko da se sicer motim, samo raje malo pomisli tudi na to, da ne bi bila preveč razočarana. Drugače se pa po novem cestnina ne vrača, vsaj tako sem zadnjič ujela po radiu, ampak jo "prodaš" skupaj z avtom.
|
|
|
|
stari - novi avto - zavarovanje in registracija 11.7.2005 17:58:40
|
|
|
|
india
|
Splišni, ja saj vem, da avta ne moreva prodati dokler ni zapuščine, tako, da zdaj v bistvu samo tipava teren. Je pa res, da bo treba ogromno v njega vložiti, zato sva razmišljali o menjavi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?