okna (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Spark -> okna (31.3.2010 11:59:03)

Verjetno se bo našel kdo, ki je naštudiral okna.
Nujno moram zamenjati balkonska vrata in okno v WC. Ker me je zadeva presenetila, moram nekaj na hitro nabaviti. Pa me zanima na kaj moram biti pozorna, kaj je pomembno,...
Vem da ne bi imela lesenega okvirja, za ostalo pa sem pripravljena. Ali se razlikujejo plastična okna, od različnih proizvajalcev, kaj so + in kaj -,...?
Prosim za nasvete.

emili -> RE: okna (31.3.2010 12:17:01)

mi mamo od mik celja...super so

vanilla -> RE: okna (31.3.2010 12:34:39)

Mi imamo Arcont.... Mislim, da ni razlike med temi našimi večjimi prodajalci kot so AJM, Arcont, Mik,... Se mi zdi, da je pri vseh kvaliteta podobna. Fajn je edino, da dobiš predračun od vseh in potem vidiš, kateri je najcenejši.

Mi imamo eno okno, ki pa smo ga naročili pri eni privat firmi, ki sama izdeluje okna, pa je sicer okno ok... Le izdelava ni tako dobra kot pri kakšni bolj znani znamki. Mogoče malo bolj šlampasto narejeno.

Vem, da je ralika tudi v tej toplotni prevodnosti oz. koeficientu. Mi imamo 0,7 kar je recimo boljše kot 1,1 (joj ne vem točno teh številk, tak da kr napamet pišem - vem le, da nižja kot je številka, boljše je). To se pozna recimo pri tem, da ti toplota ne uhaja iz hiše oz. ti poleti ne buta v bajto, ker so okna tako narejena. Samo ker ti menjavaš samo dve okni, potem mogoče ne rabiš bit ultra pozorna na vse.

gita10 -> RE: okna (31.3.2010 12:54:36)

ja delam v podjetju v katerem idelujemo PVc okna. Pošlji mi mere pa ti naredim predračun.

Spark -> RE: okna (31.3.2010 13:30:15)

Hvala vam.
Gita, bom pomerila pa sporočim.

Poka -> RE: okna (31.3.2010 14:55:33)

Za dve okni se jaz nebi toliko sekirala, kot če bi bilo treba vsa zamenjat. Potem bi jaz probala dat nekaj čim boljšega, drugače pa nekaj srednjega. Mogoče boš enkrat hotela zamenjat vsa in po mojem je sedaj brezveze dat za dva okna preveč denarja.

Izdelujejo jih pa tako vse firme pri nas, uvažajo pa profile. Stekla imajo tudi bolj kot ne vsi ista. Najbolj pomembno oziroma kar dosti pomembna je montaža - hočem rečt, lahko imaš super duper okna, pa če so monterji zanič, ti nič ne pomaga.

Saša27 -> RE: okna (2.4.2010 17:59:43)

IZVIRNO SPOROČILO: emili

mi mamo od mik celja...super so

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

gita10 -> RE: okna (2.4.2010 19:46:16)

ampak naši so boljši  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Stran: [1]