Gina
|
Kalimero, če vidva vse plačujeta z obeh računov, je to enako, kot če bi imela skupni račun. No, vsaj jaz tako razumem. Če bi bila pa vidva zmenjena, da smo en plačuje to, drugi pa drugo in pika, poleg tega pa ne bi vedela za denar drugega, kam in za kaj gre, pa se ne bi niti o tistem denarju zmenila, potem bi bil to ločen denar. Tako pa tvoj očitno ne špara posebej za motor za okoli sveta, torej verjetno govoriva o isti stvari, ali sem te pa narobe razumela. Jaz sem pa govorila o tistih, ki si račune delijo. Imam prijateljico, kjer seštejeta vse račune in procentualno izračunata, koliko mora kdo dat tisti mesec do tolarja natančno. Moj bivši mož je tudi hotel nekaj podobnega, ker je bilo pri njih v družini normalno, da je oče rekel mami, samo ti si telefonirala, tega ne bom plačal, pa samo ti si brala lady, tega ne bom plačal, ostale račune sta si pa razdelila na pol, čeprav je imel on mnoooooogo večjo plačo. V teh primerih govorim o cimrih. Tukaj se partnerja ne spoštujeta dovolj, da bi si zaupala, da bosta oba delala v skupno korist. Potem je pa vseeno, ali gre za en ali dva računa, važno da se dela z denarjem kot s celoto, da si ga ne lastiš kot samo svojega ali samo partnerjevega. A sem zdaj bolj jasna s svojim mišljenjem?:zmeden2:
|