Pikicapokica6 -> Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (30.3.2010 22:36:57)
|
Lepo prosim za odgovore ali vaše izkušnje: Pri naši 11-mesečnici smo ugotovili najprej, da ne prenaša kravjega mleka in mlečnih izdelkov. Sva šle na dieto in je bilo boljše. Potem je dobila Hiconcil za vneta ušesa, je takoj dobila drisko in izpuščaje, zato obstaja sum še na alergijo na Hiconcil. Zdaj pa ugotavljamo, da ne prenese niti paracetamola - tako po svečkah paracetamol kot po Calpolu je dobila drisko in izpuščaje. Zdaj imava napotnico za alergologa, vendar je čakalna doba 6 mesecev!! Pri zasebnikih testiranja na paracetamol ne izvajajo. Zanima me, ali ima katera izkušnje, kako testiranje sploh poteka - ali je potrebno ostati v bolnišnici? Ali to izvajajo samo na Pediatrični kliniki v Ljubljani ali še kje? Poleg tega me zanima še nekaj. Sedaj imamo spet vneta ušesa in je pediatrinja predpisala Ceclor namesto Hiconcila. Od kar ji ga dajem, je popolnoma izgubila tek, spet tekoče kaka in zdi se mi, da so se izpuščaji po telesu še poslabšali, lahko pa tudi, da je to še reakcija na paracetamol, ki sem ji ga nazadnje dala 2 dni nazaj. Ali je izguba teka in prebavne težave normalen pojav pri jemanju tega zdravila ali bi mogla predčasno poklicati pediatrinjo in jo na to opozoriti?
|
|
|
|