Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Pikicapokica6 -> Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (30.3.2010 22:36:57)

Lepo prosim za odgovore ali vaše izkušnje:

Pri naši 11-mesečnici smo ugotovili najprej, da ne prenaša kravjega mleka in mlečnih izdelkov. Sva šle na dieto in je bilo boljše. Potem je dobila Hiconcil za vneta ušesa, je takoj dobila drisko in izpuščaje, zato obstaja sum še na alergijo na Hiconcil. Zdaj pa ugotavljamo, da ne prenese niti paracetamola - tako po svečkah paracetamol kot po Calpolu je dobila drisko in izpuščaje. Zdaj imava napotnico za alergologa, vendar je čakalna doba 6 mesecev!! Pri zasebnikih testiranja na paracetamol ne izvajajo.

Zanima me, ali ima katera izkušnje, kako testiranje sploh poteka - ali je potrebno ostati v bolnišnici? Ali to izvajajo samo na Pediatrični kliniki v Ljubljani ali še kje?

Poleg tega me zanima še nekaj. Sedaj imamo spet vneta ušesa in je pediatrinja predpisala Ceclor namesto Hiconcila. Od kar ji ga dajem, je popolnoma izgubila tek, spet tekoče kaka in zdi se mi, da so se izpuščaji po telesu še poslabšali, lahko pa tudi, da je to še reakcija na paracetamol, ki sem ji ga nazadnje dala 2 dni nazaj. Ali je izguba teka in prebavne težave normalen pojav pri jemanju tega zdravila ali bi mogla predčasno poklicati pediatrinjo in jo na to opozoriti?

pikatara -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (31.3.2010 6:36:43)

Eno leto star sin ima bronhiolitis in sva pristala na pediatrični. Ker se mu je zadeva ponovila že tretjič, so ga testirali za alergijo. Na roko mu s kulijem narišejo črtice in gor kapnejo neko razstopino. Potem pa samo rahlo piknejo in če je rdeč kolobar, je alergija. Delali so mu test pufer, mleko, jajce, pršica. Rezultati so pa v 10 min. isto so mene pred leti testirali za ene 10 stvari. Je pa res žalostno, da je taka čakalna doba, sploh pri dojenčkih. Ena punčka je šla na testiranje in vem, da so zelo dolgo čakali rezultate.

dejček -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (31.3.2010 17:10:37)

alergije na hrano, pršico, pelode delajo kontaktno na koži, ponavadi pa tudi preverijo protitelesa v krvi. alergije na zdravila pa opravljajo v bolnišnici pod nadzorom. notri si do 3 dni. tudi pri  mojemu fantu je sum na hikoncil; je pravtako dobil srbeče ispuščaje vendar ne po celotnem telesu(lasišče, vrat). midva sva naročena v MB bolnišnici, ker sva iz SV.  na termin sva čakala skoraj tri mesece (29.marec), je pa ravno zdaj bolan in pod antibiotikom tako da naju bojo prenaročili. upam da ne zoped za tri mesece. 
glede antibiotika pa moj trenutno jemlje Zinat in ima  tudi drisko, pa tudi apetit ni najboljši. je pa že starejši (3.5 let) in ni tako nevarno glede dehidracije. mu dajem biogaia kapljice. čim prej se pozdravite.

kalypso -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (31.3.2010 21:58:52)

moj tastarejši je do zdaj še vsakič ko je dobil antibiotik driskal in včasih celo bruhal. problem je v tem, da antibiotik deluje slabo na črevesno floro in uničuje tudi dobre mikroorganizme, mogoče zato tako driska po vsakem antibiotiku... alergija pa je verjetno na penicilin in ne na antibiotik kot tak. no, ne delam se pametne, samo na glas razmišljam.

Jelenche -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (17.4.2010 21:46:54)

pozdravljena pikapokica6

Ker smo bili dostikrat hospitalizirani na alergo, ti lahko povem kar sem tam videla. Veliko otrok je alergičnih na hiconcil sirup, saj je v njem ogromno konzervansov. Na alergo potem stestirajo Hiconcil kapsule. In v večini primerov ni reakcije. Tudi nama pediatrinja nikoli ne predpiše Hiconcil sirupa, ampak nam da kapsule, ki jo potem odprem in z brizgo vbrizgam otroku v usta. Včasih nam celo rata da jo spije : (star bo kmalu 3 leta)
Sicer pa poteka tako, da začnejo z malim odmerkom hiconcila, in potem večajo. Načeloma je res 3 dni, a če ni nobene reakcije, lahko zvišajo dozo in testiranje opravijo prej. Pravim, to sem videla, nimam pa osebnih izkušenj.
Upam da sem vsaj malo pomagala.
LP

Pikicapokica6 -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (22.4.2010 11:00:11)

Hvala vsem za odgovore:-) Upam, da nam ne bo treba prav dolgo bit v bolnici, če bo res treba:-) 

Aniiita -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (20.5.2010 9:40:01)

Po kolikem čssu pa se je poznala reakcija na paracetamol?
Sumim namreč to tudi sama..sedaj tretji dan je tako grozno- ima toliko drečih izpuščajev po glavi in lasišču, kot jih ni imela po nobenem mleku in soji, četudi je alergična nanje.. :(

Aniiita -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (23.5.2010 12:13:26)

Ni bila alergija na paracetamol..temveč šesta bolezen.. No, hvala bogu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

koala -> RE: Sum na alergijo na paracetamol, mleko, jajca in Hiconcil (24.5.2010 10:30:56)

Pikicapokaica ko daješ otroku antibiotik ji dajaj zraven še kak probiotik.Pri mojem ful pomaga proti driski.

Stran: [1]