Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 18:48:42)

Imam eno vprašanje glede podaljšanja bolniške med nosečnostjo. Sem 20t noseča in sem do pred kratkim imela krvavitve, ki pa so se za enkrat (hvala bogu) ustavile.
Ker se mi v kratkem izteče 30 koled. dni kar sem nastopila bolniško, in sem bila tudi pri svoji osebni zdravnici danes, mi je le -ta rekla, da bi bilo vlogo za podaljšanje bolniške potrebno (na sonovi zadnjega izvida od gin.) oddati že prejšnji teden.... drugače se mi (v primeru da mi bolniške ne podaljšajo) za dneve, ki so nad 30 koledarskih dni od nastopa bolniške , ne šteje več bolniška, ampak bo potrebno pisati dopust za nazaj oz. bi morala po preteku le-teh (če še nimam odločbe) nazaj v službo.
Zdaj pa meni ni nekaj jasno [sm=zmeden.gif]. A ni v breme delodajalca 30 koledarskih dni, in to bo šele čez dva tedna?! Pa tudi (kolikor vem jaz ) komisija ne more izdajat odločbe za nazaj, ampak samo za naprej? Torej tudi v primeru, da ti bolniške ne podaljša, si še zmeraj znotraj 30 del. dni, in šele s prejemom odločbe naj bi zopet nastopila delo??!
Ali ima katera kakšne izkušnje iz tega naslova? Hvala za vaše odgovore že vnaprej pa lep večer vsem !

charlyka -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 20:18:45)

Pri G dobiš obvestilo za predlog bolniške, katerega neseš k osebni zdravnici, ki nato pošlje predlog na komisijo. Odgovor komisije dobiš v nekaj dneh (po pošti domov ti osebno in tvoj delodajalec), ponavadi podaljšajo za 1 mesec. Nato se enak postopek vedno ponovi npr. 4 dni pred iztekom roka, ki ga da komisija. Lp

Anonimen -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 20:22:03)

Če se še ni izteklo 30 dni oz. se bo čez 2 tedna potem je še čas za oddajo podaljšanja bolniške.Vprašaj še enkrat zdravnico, mogoče se je zmotila. Upoštevajo se izvidi ginekologa.
Drugače pa velja odločba komisije tudi za nazaj-oz. jaz par dni nisem vedela ali sem na bolniški ali ne, preden sem dobila odločbo in so bili datumi za nazaj.

Anonimen -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 21:02:28)

Anonimna hvala za odgovor, ampak mene zanima tudi to če si ti dala vlogo na komisijo za podalšanje bolniške po preteku 30 koledarkih dni od 1. dneva nastopa bolniške? Ker meni je rekla moja zdr. da je potebno vlogo oddati 5 dni pred potekom 30 koledarskoh dni od 1. dneva nastopa bolniške. Ker če ti je potem ne podalšajo, ali so potem ti dnevi, ki so izven 30 koled. dni prazni in je za njih potrebno dati dopust za nazaj ali se še zmeraj lahko štejejo za bolniško, ker še ni preteklo 30 delovnih dni od 1. dneva nastopa bolniške?
Hvala še enkrat za morebitno dodatno obrazložitev.

cat -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 21:08:45)

Vprvem postu sem naredila napako in sem napisala "a ni v breme delodajalca 30 koledarskih dni" namesto 30 delovnih dni

K_a_t_i -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 21:16:17)

IZVIRNO SPOROČILO: cat

Vprvem postu sem naredila napako in sem napisala "a ni v breme delodajalca 30 koledarskih dni" namesto 30 delovnih dni

30 KOLEDARSKIH dni je v breme delodajalca. In potem to kar ti je povedala zdravnica skupaj s charlikinim postom dobi smisel.

cat -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 22:25:19)

http://www.obracunplac.si/datoteke/IV-3-9.pdf
na tem naslovu sem našla obrazložitev, kjer lepo piše da je 30del. dni v breme delodajalca... Je pa od avg. 2009. Tako da jaz mislim, da še zmeraj velja, da gre 30 delovnih dni v breme delodajalca... ali se motim?

m_o_i -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 22:50:28)

hm...meni pa se zdi, da je vse odvisno od osebnega zdravnika!
jaz sem ze celo nosecnost na bolniski in mi je zdravnica dvakrat dala podaljsanje na komisijo brez vsakega izvida od ginekologinje (enkrat zaradi nesporazuma o koriscenju dopusta-je pac pozabla, da sem se dogovorila za dopust v sluzbi, drugic pa zaradi tega, ker sem imela pregled pri G en dan pred potekom podaljsane bolniske in sem ji izvid prinesla dan po tistem, ko je poslala na komisijo)

skratka: dvakrat je slo na "tesno" in dvakrat sem cakala na odlocbo kot pes na kost, ker enostavno nisem vedla, ce sem na bolniski al na dopustu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
osebni zdravnik lahko marsikaj-ce le hoce!

m_o_i -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (30.3.2010 22:52:12)

Anonimna hvala za odgovor, ampak mene zanima tudi to če si ti dala vlogo na komisijo za podalšanje bolniške po preteku 30 koledarkih dni

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zdaj pa res ne vem, kdo je tu trcen!? a ne dajejo predlogov za podaljsanje bolniske zdravniki!?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

cat -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (31.3.2010 10:14:37)

Seveda da predlog za podaljšanje bolniške tvoj osebni zdravnik in sicer naj bi to bilo na osnovi vsakokratnega izvida od tvojega gin. ...
To sem napisala bolj po "domače" - mišljeno pa je bilo seveda ne čisto dobesedno da ti osebno daš vlogo za podaljšanje bolniške na komisijo. Se opravičujem, ker sem se tako izrazila-
lp

cat -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (31.3.2010 10:19:48)

Zaradi česa si pa ti na bolniški m_o_i (če seveda ni skrivnost? Ali je komisija res zelo stroga in te lahko da nazaj delat kljub temu, da imaš še zmeraj izcedke (od roza do rjavih), pa bolečine v medenici in za izcedke ni z ginekološkega vidika videti nobenega razloga oz. zgleda vse kar se nosečnosti tiče OK? Mislim, tako stanje je približno pri meni, pa ne vem kaj me čaka oz. kako bo odločila komisija.

m_o_i -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (31.3.2010 10:29:48)

neee, ni skrivnost, zakaj sem na bolniski.
delam namrec v laboratoriju, ki je vezan na delo v proizvodnji in tak sem osem ur na dan v stiku z nevarnimi snovmi (poliestrske smole, aceton, stiren itd.)-kar pa ni priporocljivo za nosecnice.
nadalje nisem vec rosno mlada in je to moja prva nosecnost(OK, priznam, tega mi ni nihce na glas rekel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], mislim pa, da nekaj pripomore k moji bolniski).

izcedek imam jaz samo tisti zoprni beli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image](beli tok pac), bolecine v medenici, krizu, zapestjih so se sele zdaj pojavle; nasploh se dokaj ok pocutim.

ma ne vem, punce...jaz sem s komislijo ze prej imela neke opravke in se vedno trdim, da je to vse odvisno od vase zdravnice oz. zdravnika! zaradi sindroma karpalnega kanala takrat je mene komisija posiljala delat 3 dni po operaciji(s sivi na rokah!!)-itak me je kap, ko sem prebrala odlocbo!!! zdravnica je rekla, da naj jaz bom kr lepo doma, ona pa je ukrepala dalje. in sem bla po tem se dva meseca doma...valda, ce pa sem mela desna roko nefunkcionalno tak, da sem se ucila stvari s prsti pobirat!

Anonimen -> RE: Kdaj vloga na komisijo za podaljšanje bolniške?? (31.3.2010 16:20:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Anonimna hvala za odgovor, ampak mene zanima tudi to če si ti dala vlogo na komisijo za podalšanje bolniške po preteku 30 koledarkih dni od 1. dneva nastopa bolniške? Ker meni je rekla moja zdr. da je potebno vlogo oddati 5 dni pred potekom 30 koledarskoh dni od 1. dneva nastopa bolniške. Ker če ti je potem ne podalšajo, ali so potem ti dnevi, ki so izven 30 koled. dni prazni in je za njih potrebno dati dopust za nazaj ali se še zmeraj lahko štejejo za bolniško, ker še ni preteklo 30 delovnih dni od 1. dneva nastopa bolniške?
Hvala še enkrat za morebitno dodatno obrazložitev.

Vlogo za podaljšanje se da nekaj dni prej preden preteče 30 dni bolniške. Če si na bolniški 30 dni gre v breme delodajalca, če pa si na bolniški več kot 30 dni pa gre v breme ZZZS. Zato se da vloga za podaljšanje pred pretekom, da se ne prekine bolniška. Ponavadi komisija odloči ob tehtnih razlogih tako, da vmes ni "praznih" dni ampak se bolniška nadaljuje po preteku 30 dni.

Stran: [1]