Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kolikokrat UZ v primeru diabetesa? 30.3.2010 16:13:22
|
|
|
|
principessablu
|
Pozdravljena,jaz imam gestacijski diabetes,dobila sem ga v 33 tednu,morda celo prej vendar me niso testirali...ugotovilin so ga hvala meni,ker sem bruhala in me je bolela zgaga..dali so mi najprej neko dieto,katere se nism resno držala ker tudi nisem tega resni jemala...nakar bi morala biti operirana in roditi s carskim rezom teden nazaj zaradi kile,vendar so vse skupšaj prestavili ravno zaradi diabetesa,sedaj sem celo 3krat dnevno na inzulinu s tem da drugi teden rodim v 38 tednu..nevarnosti so:prezgodnji porod zaradi velikosti otroka,predebel otrok in hkrati nerazvit,otrok ima lahko kasneje sladkorno,odvisno od vrednosti,meni kar naprej delajo ultrazvok,samo ne zaradi diabetesa,ampak drugih težav ,ki jih imam...si pa moram 6krat na dan merit...kako je s tabo?ali si na dieti,si meris sladkor v krvi?
|
|
|
|
RE: Kolikokrat UZ v primeru diabetesa? 30.3.2010 16:40:05
|
|
|
|
Mariana
|
Pozdravljena, hvala za odgovor. Pred enim tednom so mi uvedli insulin 4E pred večerjo. Mi je pa tudi dala vedeti, da bom težko do konca nosečnosti ostala samo na večerni dozi. Do danes je bilo vse ok, danes pa so že zjutraj vrednosti čez mejo 6.6. Tako, da v četrtek imam samo kontrolo vrednosti in prepričana sem, da me čakajo nove doze. Saj po svoje je bolje, da mi dajo insulin, sem vsaj mirna. Tako pa nikoli ne vem ali je ok ali ni. Baje, da insulin ne škodi otroku, saj do njega sploh ne pride. V petek bi morala po 4,5 tedna imeti pregled pri svoji gin., pa so me prejle poklicali, da je zolela in da se mi javijo tekom prihodnjega tedna. Tako bo od zadnjega UZ minilo 6 tednov. To se mi pa ne zdi ok, sploh pri diabetesu. Mislim, da je od 32 edna pregled pri zdravi nosečki na 3 tedne. Pri meni je to x2. LP Mariana
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 30.3.2010 17:04:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?