moni30 -> RE: odpoved delovnega razmerja (30.3.2010 20:29:10)
|
Pozdravljena, jaz sem pred 20 dnevi doživela točno to kar pišeš. Bila sem na bolniški (mislim, da cca. 1 teden), ko mi je vmes potekla pogodba za določen čas. Na zavodu za zaposlovanje so mi rekli, da če sem v bolniški se pri njih ne prijavljam, ampak naj se grem pozanimat na ZZZS. Poklicala sem tja in so bili res zelo prijazni in mi vse razložili. Torej, ne glede kako dolgo si v bolniški pred potekom pogodbe, ti (če seveda ostaneš v bolniški) od države pripada še 30 dni bolniške po preteku pogodbe o delovnem razmerju. Tvoja zdravnica mora na ZZZS poslati predlog za bolniški stalež po prenehanju del. razmerja, nato dobiš domov odločbo (kot od komisije) in to neseš na ZZZS, kjer ti uredijo zdravstveno zavarovanje za teh 30 dni, ki ti po preteku pripadajo (če je seveda tak predlog tvoje zdravnice, zato ti priporočam da se z njo dogovoriš, da ti v vsakem primeru piše bolniško dalje). Bolniške liste potem neseš na ZZZS, kjer ti iz preteklega leta (torej 2009) izračunajo osnovo za izplačilo bolniške (dohodke mora napisati delodajalec). Bi pa rada napisala še to, da če ti poteče pogodba z 30. 04. 2010, te delodajalec po zakonu ne more odpustiti prej, kot pa s pretekom pogodbe, ker si kot nosečnica po zakonu zaščitena. LP Moni
|
|
|
|