Uvajanje hrane pri alegiku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Aniiita -> Uvajanje hrane pri alegiku (29.3.2010 23:35:23)

Živjo,

ker ima hčerka alergijo na kravje mleko in sojo, je alergologinja svetovala, da bi dojila čim dlje....kljub temu bo takrat, ko gremo spet na spregled, stara že 6,5 meseca in bi rada začela z uvajanjem goste hrane  okrog 6 meseca (predvsem ker vidim, da rabi več)..zato me zanima, s čim ste začele uvajati pri alergikih? Baje da raje prej zelenjavo kot sadje?
Kaj je bila torej vaša prva izbira?

LP in hvala,

Anita

alexjera -> RE: Uvajanje hrane pri alegiku (30.3.2010 0:14:11)

Nas je tudi alergik in sem dobila podobna navodila kot ti, pa se jih ne držim popolnoma. Začela sem pri polnih petih mesecih z rižolinom, tako ali tako traja kar nekaj časa, da uvedeš polni obrok. Nadaljevala sem s sadjem (kuhanim) in nato s surovim. Sedaj sledi še zelenjava in meso. Edino kar sem upoštevala je, da sem vsako živilo uvajala vsaj 5 dni zaporedoma, če bi se pojavila kakšna alergija in da sem že uvedeno surovo živilo smatrala kot novo.

Jaz sem malo priredila njihova navodila, saj sem v razmiku 1,5 leta dobila dvojna različna, zato sem delala po svojem občutku.
Srečno

Aniiita -> RE: Uvajanje hrane pri alegiku (31.3.2010 9:57:43)

Hvala ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

*zoe* -> RE: Uvajanje hrane pri alegiku (5.4.2010 9:25:15)

IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Jaz sem malo priredila njihova navodila, saj sem v razmiku 1,5 leta dobila dvojna različna, zato sem delala po svojem občutku.
Srečno

Enako.

Stran: [1]