|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sivalni stroj
29.3.2010 11:29:51   
rogljicek
MI lahko katera priporoci kaksen dober sivalni stroj, takega, ki bi mi sluzil leta in leta. Seveda bi rada v kombinaciji z overlockom, ampak pomoje zmesat v en smoren nikoli ni dobro. Kaj pravite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sivalni stroj
29.3.2010 11:41:37   
TomTaylor
Nimam pojma o šivalnih strojih, vem pa, da ima moja mami (šivilja) šivalni stroj Bagat in da je svoje čase prisegala samo na to firmo. Nimam pojma, če sploh še obstaja.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2010 11:55:20   
rogljicek
To ima tudi moja mami ze cc 20 let. Ni sivilja, ampak ji se vedno sluzi. Nekaj podobno kvalitetnega bi rada.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2010 12:01:32   
mala maja
poglej v LJ Jerše sašo s.p.- prodaja tudi rabljene

Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2010 12:02:48   
2violina
Vsak "navaden" šivalni stroj ima cik cak za "benklanje", da se tkanina ne para. Vendar pravi overlock stroj tudi reže (ne šiva ravnega šiva 4 nitna.). Šiv na takem stroju je lep in izdelek toliko lepši (ni visečih niti). Lako izberaš med 4 in 5 nitnim. 5 nitni naredi tudi raven šiv.
Nisem pa še zasledila šivalnega stroja, da bi imel vse obenem. Sama imam Bagatov šivalni stroj Star je že 23 let a še vedno dela BP. Imam tudi specialni stroj za overlock šiv. Meni eno brez drugega ne opali. Bi ti pa predlagala Singerjev stroj. nikakor ne kupuj nekih poceni variant, kati ko se je meni moja mašina enkrat pokvarila sem na servisu gledala novega za malo denarja in mi je serviser pošteno povedal, da naj kupim kar dva - enega še za rezervne dele. Tako sem obdržala svojega in še danes lepo kleple.
Mislim, da sem zakomplicirala a upam, da sem ti kaj pomagala.

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2010 12:05:13   
2violina
Še nekaj - v kolikor sem bom kdaj odločila za novega bom šla v Elno -tam ti znajo svetovat iz prve roke

Drobec ljubezni je lahko kot kaplja vode, ki podari roži moč, da se ponovno dvigne. Verjamem v moč ljubezni. Ljubezen je edini ključ, ki odpira rajska vrata." Phil Bosmans

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2010 12:09:46   
rogljicek
2violina, hvala. Ja, idealno bi bilo met dva, overlock in navadnega, ampak za oba bo treba mal pocakat. Slisala sem, da obstaja kombinacij navadni/overlock, ampak kot ponavadi to se nikol ne obrestuje, zato bom skor verjetno nabavla samo navadnega. Torej Singer pravis?! Predvidevam, da je kar nekaj modelov, na kaj moram bit pozorna pri nakupu?

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2010 12:21:12   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

2violina, hvala. Ja, idealno bi bilo met dva, overlock in navadnega, ampak za oba bo treba mal pocakat. Slisala sem, da obstaja kombinacij navadni/overlock, ampak kot ponavadi to se nikol ne obrestuje, zato bom skor verjetno nabavla samo navadnega. Torej Singer pravis?! Predvidevam, da je kar nekaj modelov, na kaj moram bit pozorna pri nakupu?

Predsem se moraš najprej vprašat za kaj ga boš potrebovala, torej kaj bodo tvoji najpogostejši izdelki? Na podlagi tega se boš potem lahko lažje odločila. Sedaj dobiš celo take, s katerimi lahko vezeš in imaš nešteto možnosti okrasnih šivov, take, ki ti naredijo različne gumnice in jih celo prerežejo. Nekaj je zagotovo. Več ko ima funkcij, bolj je zakompliciran za ravnanje in večja je  možnost, da se ti kaj pokvari. Osebno sem za osnovne variante s čim manj elektronike in "zadnje tehnologije".

Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2010 12:30:33   
rogljicek
user posted image

Gledam Singerjeve na netu in nekaterii imajo moznost do 100 sivov, drugi 10. user posted image Cena od 100 do 500+ $.
Sicer nisem cisti amater in ga ne bom rabila le za krpanje lukenj, ampak bi (kot nekoc) zares sivala. Je pa verjetno res, da tistega najdrazjega ne rabim.
Ajajaj, pa saj to je kot kupovanje avta (ki ga se vedno nisem zamenjala user posted image )

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2010 12:51:23   
ajataja
Mene pa zanime če ste se tiste ki šivate na šivalni stroj same naučile,ker jaz že tud neki časa razmišljam onakupu stroja čist neki navadnega tolk da bi lahko kaj zarobila in pokrpala pa si nekak ne upam spustit v nakup ker ne vem če se lahko sama to naučim,a je težko ali se da hitro to tehniko osvojit?Ne bi rada šla v nakup pol pa ne bi znala pa bi šivalni stroj obležal v kotu,ker tok poceni pa spet niso.

Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2010 13:24:21   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Mene pa zanime če ste se tiste ki šivate na šivalni stroj same naučile,ker jaz že tud neki časa razmišljam onakupu stroja čist neki navadnega tolk da bi lahko kaj zarobila in pokrpala pa si nekak ne upam spustit v nakup ker ne vem če se lahko sama to naučim,a je težko ali se da hitro to tehniko osvojit?Ne bi rada šla v nakup pol pa ne bi znala pa bi šivalni stroj obležal v kotu,ker tok poceni pa spet niso.

Evo sem šivala za punčke že od kar pomnim. Prvo bluzo sem si zašila v OŠ. Imela sem veselje in človeka, ki je izučen in mi je veliko pomagal in pokazal. Če imaš nekoga, ki ti bo pomagal prilagoditi kak kroj iz Burde in ti pokazal kak "trik" pri npr: zadrgi, žepih,...... potem ti bo šlo. Če tega nimaš potem lahko čaraš sama in se na svojih napakah tudi marsikaj naučiš.  Sama sem takorekoč samouk a sem zašila že veliko (tudi obleko za valeto). Drugača pa če kupiš stroj v elni dobiš zraven tudi brezplačen tečaj šivanja. Mislim, da začetni. Se pa prepričaj sama.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.3.2010 13:35:56   
2violina
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

user posted image

Gledam Singerjeve na netu in nekaterii imajo moznost do 100 sivov, drugi 10. user posted image Cena od 100 do 500+ $.
Sicer nisem cisti amater in ga ne bom rabila le za krpanje lukenj, ampak bi (kot nekoc) zares sivala. Je pa verjetno res, da tistega najdrazjega ne rabim.
Ajajaj, pa saj to je kot kupovanje avta (ki ga se vedno nisem zamenjala user posted image )

Odlična ugotovitev. Sicer ti več ne znam pomagat, ker z novitetami nisem na tekočem. Če boš šivala več in različne materilale je priporočilo, da gledaš predvsem na to kako se stroj "obnaša" pri šivanju le teh (svila, jeans....)

Neposredna povezava do sporočila: 12
29.3.2010 16:08:59   
rogljicek
Hvala violina, si mi dala mislit. Upam,da mi rata nekaj smiselnega zbrat.

(odgovor članu 2violina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.3.2010 22:52:43   
Ana009
Jaz sem kupila tegale in sem z njim zadovoljna. Ce je to sploh relevantno, ker ga imam slaba 2 meseca.

http://www.amazon.de/Singer-Mercury-8280-8280P-Nutznaht-N%C3%A4hmaschine/dp/B000N5PN36/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1269895791&sr=8-1

Bil je pa se cca 10 EUr cenejsi, ker je bila istocasno akcija v Realu in Pennymarktu.

Da se dokupit nogo za overlock za cca 8 EUR, sam ne vem, kako se zasije, ker sem sama totalen zacetnik.

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?