Lasanja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


ursk@ -> Lasanja (11.7.2005 8:51:28)

Danes bi rada presenetila mojega moža in mu pripravila lasanjo. Kupila sem bariline lističe, zdaj p ane vem več kako naprej. Kako se pripravi bešamel? Aja, naredila bi pa mesno, mogoče malo sira zraven? Prosim pomagajte mi!




smrka -> Lasanja (11.7.2005 8:52:32)

www.kulinarika.si

Tukaj bos nasla:sloncek:




Anonimen -> Lasanja (11.7.2005 8:56:52)

Kepica naredi najboljšo lazanjo na svetu :love: Vprašaj njo.




kepica -> Lasanja (11.7.2005 9:02:39)

:ups::ups: O,Meta,hvala:ups:




india -> Lasanja (11.7.2005 9:05:30)

Urska!
Bešamel: na margarini prepraži moko, dodaj sol in mleko ter skuhaj gosto kremo.

Meso: na olju in čebuli prepraži mleto meso, dodaj začimbe, pelate,( obvezno česen,rdečo papriko, origano in sol in poper), potem pa zlagaj v plasteh in ne pozabi vmes uporabiti še parmezan!
Na vrhu pa obvezno bešamel in potem parmezan.




ursk@ -> Lasanja (11.7.2005 9:14:11)

Najlepša vam hvala, že drvim v trgovino.




Pajaca -> Lasanja (11.7.2005 9:50:20)

En nasvet.... tile barilini lističi so sicer kao brez kuhanja, ampak jaz jih vseeno vržem za par min v vrelo vodo, da se zmehčajo, pol je lazanja boljša. Pa ja po dva tri naenkrat, drgač bo drek, tko spreot ko jo delaš jih kuhaš.

Drgač pa jaz nardim lazanjo brez bešamela ker mi ni dober. Tako da le naredim faširano meso (alla bolonjska omaka) potem pa dam po plasteh testenine, omaka, ful naribanega sira.... ponavljaš dokler se ti da... končaš s sirom, čes pa preliješ še stepeno jajce s kislo smetano. Mnjami.

20 min v pečico kaj vem tja na ene 180, če nimaš ventilatorske pečice je fajn za prvih 10min pokrit lazanjo z alu folijo. Aja pa lahko vmes daš še kakšno popečeno zelenjavo, al pa daš v omako gobice..... malo morje stvari lahko spacaš iz tega.




Anonimen -> Lasanja (11.7.2005 9:53:27)

Tud jaz jih ne delam z bešamelom, ampak navrh samo kislo smetano, razredčeno v mleku in posipam s parmezanom.

Ne uporabljam lističev, ampak kar Mlinotestove tiste dolge ravne široke rezance.

Sej v resnici so moje lazanje najboljše na svetu, ampak ker jih Kepica še ni probala, jaz pa njene sem, sem mogla pohvalit ;)




Pajaca -> Lasanja (11.7.2005 9:56:37)

Ha ha Meta bi mogla mojo enkrat probat.... še moj vd tast je utihnu ko jo je probu (prej se je hvalil kako on nardi najboljšo na svetu) pa sem mu rekla, še nikol ni gorenc naredu bolšo lazanjo kot primorka..... ma ja je priznal da je res.

Drgač pa stvar okusa.... nardimo lazanja party, pa probajmo kera je boljša!!! Metina, moja al od Kepice...... po moje bo težka odločitev..... bo treba še in še poskušat.... pa še pol se ne bo vedlo.

Aja pa jaz sem natančna, pri testeninah pa sploh... široki rezanci ne naredijo lazanje....




Anonimen -> Lasanja (11.7.2005 10:07:07)

No ja, sej če živiš na Gorenjskem tud še ne nardi iz tebe šparovne Gorenjke, ki rajš da akcijske rezance namest barillinih plošč :)-




Pajaca -> Lasanja (11.7.2005 10:10:32)

ja ja sej zato pa ne vem zakaj mi eni pravjo da sem gorenka..... čudaki.....




kepica -> Lasanja (11.7.2005 10:10:55)

He he,Pajaca.Najboljš,da na naslednje srečanje prnesemo kar lazanjo,pa mamo lazanja party.Pa sej ne zarad tekmovanja.Važn,da se je, a ne:)- Mjami




Anonimen -> Lasanja (11.7.2005 10:12:23)

No no Kepica, oladi ;) Mislim, da ima med nami tremi trenutno edinole Pajaca pravico, da se nažira s testeninami, pa jo ne bo noben zmerjov :(




kepica -> Lasanja (11.7.2005 10:13:15)

Nikol se ne ve,Meta:)-




Anonimen -> Lasanja (11.7.2005 10:13:48)

????????????????????????????????????




Pajaca -> Lasanja (11.7.2005 10:16:41)

Meta. ... od dobre lazanje, ki jo poješ z užitkom se ne zrediš.... mnjami....

Zdej pa delat babe, jaz sem ful lačna....




kepica -> Lasanja (11.7.2005 10:18:15)

:)-:)-:)- mal te hecam. Sam firbec me je matral,kako boš reagirala. Ma,noseča al ne.Jest jem,pa če potem takoj umrem :)-




miševi -> Lasanja (11.7.2005 10:48:08)

Jaz pa lističe za lazanjo predhodno ne skuham - le fino prelijem z mlekom. Bešamel kupim v Italiji. Meso pripravim tako, kot so dekleta že napisala. Ko zlagam v plasti, pa na meso stresem še koruzo in grah. Sir (parmezan) pa samo na vrh, preden do konca zapečem.
Ponavadi to pripravim zvečer, dam v hladilnik, da se dobro "prepaca" in naslednji dan samo še spečem. Nikoli nič ne ostane:pujs:.

Dober tek:rozica:




Stran: [1]