rogljički (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kepica -> rogljički (11.7.2005 7:17:01)

Ojla punce!

Posredujem vam obljubljen recept,pa upam,da me Vesna RR ne bo kregala,ker ga bom objavila kar tukaj.Ga bom dala tudi tja,kamor paše,ampak tukaj sem ga tudi obljubila.:ups:

Torej:

Za rogljičke potrebuješ: 1/2l mleka, 5dag kvasa, 4žlice sladkorja, 1čajno žličko soli,4rumenjake, 4kavne skodelice olja, 1kg moke.

V 1/2l mlačnega mleka zmešamo 4žlice sladkorja, 5dag kvasa,mešamo ob dodajanju 3žlic moke.
Pustimo vzhajati 1/2h. Nato stepemo štiri rumanjake,sol in olje. Vse to vmešamo v vzhajano maso. Med mešanjem in gnetenjem dodamo 1kg moke.
Iz velikega hlebca naredimo 10-12 manjših hlebčkov. Vsak hlebček posebej zvaljamo in narežemo na 8 enakih delov. Na vsak del damo marmelado in zvijemo v rogljiček. Pečemo na 180-200 stopinj. Lahko še vroče povaljamo v sladkorju- prah.

Upam,da vam bo všeč.

Dober tek!

lp
kepica

Muffin -> rogljički (11.7.2005 7:32:25)

Bere se super. Zanima me samo ali testa, potem ko dodaš moko, nič več ne vzhajaš ?

LP, Maja

kepica -> rogljički (11.7.2005 7:37:10)

Ne,Muffin,ni potrebno. Jaz sem te rogljičke v soboto prvič delala in se mi je tudi čudno zdelo. Sem pa rogljičke delala kar manjhe,pa so med pečenjem prav luštno narasli in so ravno pravšnji.Za trikrat ugriznit:) Mjami. Nekaj jih je še ostalo,pa ne veliko.Če računaš,jih pride okoli 80!

smrka -> rogljički (11.7.2005 7:54:50)

e ful kul, jest bom pa enkrat nardila rogljičke, tanks za recept:sloncek:

Muffin -> rogljički (11.7.2005 8:00:33)

Kepica, hvala. Bom spekla, verjetno samo iz polovičnih količin, da ne bo tehtnica preveč pokazala :)

lp, Maja

kepica -> rogljički (11.7.2005 8:09:53)

Eh,Muffin,pri takih stvareh se pa res ne smeš nazaj držat.Boš vidla,kako jih bo hitro zmanjkal.:)- Sej se men tut ogromno sliši,pa jih sploh ni velik zgledal.Pa še mal sem jih okol raznosila,jih pa skoraj ni več:(

Anonimen -> rogljički (11.7.2005 8:25:32)

A jih je še kaj za lačne Traktorese??

kepica -> rogljički (11.7.2005 8:48:17)

He he:)- Meta. Ja,če boš pohitela,boš lahko polizala mal marmelade,ki je ostala na krožniku. Ti,kaj če se zmenva rajš za pico? smajlikiseoblizuje

Anonimen -> rogljički (11.7.2005 11:16:19)

Mmmmm, danes bomo pa pekli.

Stran: [1]