Misek -> RE: Nesramno nizke uradniške najemnine (27.3.2010 18:17:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kovač Zanimanje za najem službenih stanovanj v Ljubljani s strani različnih državnih uslužbencev je veliko. Trenutno je oddanih 1.813 državnih stanovanj. Praznih ni veliko. Povprečne najemnine znašajo od 72,65 € do 180 € na mesec. V Ljubljani so najemnine v večini primerov nekoliko višje. http://www.slonep.net/slonep/novice/?view=novice&direct=10807 Se morda bojite komentirati? Se vam zdi to pošteno od mačehe države? Pravzaprav, ne zdi se mi posteno, da nekdo napise taksen post. ne zdi se mi posteno, da kupujemo stanovanja po trzni ceni, ko so jih, menda ta slabi, kupili po jazbinskovem zakonu. ne zdi se mi posteno, da placujemo trzne najemnine, ko nekateri imajo socialno ali uradnisko najemnino. Pravzaprav se mi najmanj zdi fer, da smo zavistni vsakemu, ki je dobil nekaj kar mi nismo.... stanovanje po nizki ceni, nizko najemnino... In ta pravicnost, ki jo bojda v postu terjas je vrednota socializma. Enako za vse, pa nam ni bilo dobro, se nam ni zdelo pravicno (vecini vsaj), hoteli smno pravicnost, da imas kolikor delas, da imamo demokracijo (v kateri so izgleda vsi mislili, da bodo bogatasi pa sefi, vsi pa pozabili, da nekdo mora delati)... Pravzaprav, kovac, tudi ce bi vsega imela v izobilju, bi se naslo nekaj za kar bi mislila, da ni fer, ker nekdo ima, tebi pa ni dano... Nekaterim je ta država maceha in se tako do nje tudi obnasajo, vendar pozabljajo, da smo to drzavo tasno naredili mi vsi, pa tudi ce se pocutijo oz. obnasajo kot pastorki.
|
|
|
|