blaža
|
No nihče ne more biti vsakemu všeč. Glede na to, da ste se že 10 let nazaj preselili sem, ne more biti razlog, da se ni otrok integriral, ker je bil star le eno leto. To je skoraj, kot bi se tu rodil, ker je bil tle že v jaslih. In odraščal je z vsemi temi otrocmi, ki so mu najbrž danes sošolci. Ni hudič, da ne bi imel vsaj enega prijatelja. Najbrž bo kar nekaj takega, kar je Gina omenila, da pač štrli iz družbe, da je malo drugačen od vrstnikov.Pa s tem še zdaleč ne mislim, da je z vašim otrokom, kaj hudo narobe, pač družba je taka in časi so taki, da ni lahko. Na žalost, se mi zdi, da tega kot starš ne moreš sprejet, kar ti ne zamerim, ker si predstavljam, da bi bila v vaši koži in verjamem, da vam je zaradi tega zeloo hudo. Tudi meni bi bilo. In vidim, da se nemočno borite s tem, ker je to res problem. Je pa tudi res, kar so ostale napisale, da bi se otrok moral sam s tem spopadat, ma ne sedaj, že sproti. Očitno je pač tak karakter, da se ni znašel, da se je premalo uprl, ko je blo treba, in dovolil, da vsak po njemu hodi. Otroci pa znajo biti zelo žleht, bi si upala rečt, da prav hudo hudobni in se vedno spravijo na nekoga, ki jim to sam dovoli. In ne pomaga ne policija, ne nihče drug. Pišeš, da sedaj hodi v šolo z nasmeškom. Močno dvomim.Če je pa sam, če nima prijateljev. To, da mu je oče uredil, da ga ne tepejo več , mu je ok, ni pa še vedno integriran v skupino in ne dvomim, da si tega želi. Res, da je pregovor, raje sam, kot v slabi družbi, ampak otrok rabi vrstnike, rabi prijatelje,... in tega se zavedate. Ne vem, če je to prava rešitev, ma razmišljam, če bi bila v vaši koži. Dvomim, da se da popravit razmerje z njegovimi vrstniki, pa kot praviš, si tega niti ne želite, ker niso ok. Mogoče bi se na vašem mestu preselila in poskusila znova, pa popravla napake, kot so v stilu, da se otrok sam potegne zase, da ga učim vsega, kar so ti punce že omenle, ker zgleda, da tega ni bilo do sedaj. Če bi bilo, ne bi blo tako kot je. Srečno!
< Sporočilo je popravil blaža -- 27.3.2010 20:51:35 >