kako (prekleti plevel) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

*miska.mcc* -> kako (prekleti plevel) (27.3.2010 9:46:50)

pred hiso imam cca 15m2 povrsine, kjer imam zasajenih kakih 400 raznoraznih cebulic.
(tulipani, narcise, hijacinte, lilije,zvoncki,potonike ene 5 takih, ki ne vem kako se jim rece,pa se pa se pa se.)

in itak zacne vse te moje rozice prerascat plevel. najraje bi imela med rozami posejano travo, ampak kako potem to travo kosit? ker se pokosijo tudi roze...

vsak bozji dan se mi pa tudi ne ljubi cepet ob cesti z ritjo v luftu in pulit plevelcka.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ribi Bibi -> RE: kako (prekleti plevel) (27.3.2010 13:06:26)

Moja tašča ima dober sistem. Pravi, da če dovolj na gosto posadiš rože, plevel nima več prostora nikjer rast [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Dvomim sicer, da si boš s tem odgovorom pomagala, ampak edino to mi je padlo na pamet.

Gina -> RE: kako (prekleti plevel) (27.3.2010 20:19:10)

Spomladanske čebulice imaš komot med travo. Sicer moraš pustiti vse skupaj in ne kosit dokler listje tulipanom in narcisam ne oveni, potem pa lahko mirno naprej kosiš vse skup, saj itak ni več rož. Na enem delu trave ob robu imam jaz tako in se obnese. Edini problem so potem potonike. Ampak tam okrog daš kamenje okrog potonke, pa med potonke in kamenje malo lubja, pa čist lepo zgleda.

Gina -> RE: kako (prekleti plevel) (27.3.2010 20:22:14)

Aja, lilije imaš tudi. Te daš pa na drug kup, pa narediš tako kot s potonkami.

Drugače pa 15m2 res ni nek problem. Jaz imam vsaj 100m2 samo rožnega vrta. Potem še na ene treh koncih rože v obsegu bi rekla 20m2, potem imam zelenjavnega vrta čez 200m2, potem pa še en velik kos z grmičevjem, pa sadnim drevjem, pa seveda še maline, robide.... Tako da teh tvojih 15m2 se meni zdi praktično nič dela.

Stran: [1]