Bolečina...Help! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Urska09 -> Bolečina...Help! (26.3.2010 17:19:33)

Punce, prosim za pomoč! Moj sin (11 let) je imel danes operacijo. Kirurško so mu odstranili zob (1-urna operacija). Injekcija je popustila, dala Lekadol, ne pomaga. Boli kot [sm=hudicek1.gif]. Tuli od bolečine.
Kaj lahko naredimo? S čim mu lahko omilimo bolečino? Kar na jok mi gre, tako se mi smili [sm=smiley19.gif]

citrončica -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 17:27:36)

Svečke proti bolečinam, ketonal tud otroci v svečki lahko-vprašaj v lekarni...

*miska.mcc* -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 18:37:41)

ce je tako hudo bi ga popokala in peljala na urgenco!

TomTaylor -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 19:34:43)

ojoj, revež[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Hmm...razen tega, da mu aspirina niti pod razno ne smeš dat, ne vem kaj bi mu bolj prijelo. Daj kliči v dežurno lekarno in vprašaj.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.3.2010 19:54:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

eva1 -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 19:57:16)

voltaren 

Splišni -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 20:03:40)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

klincki so naravni anestetik in analgetik, pomagajo pri se tko hudi bolecini zarad zob: direkt na dlesen das 2 klincka in cakas. preverjeno in preizkuseno 100x!

Ja samo da ne bi kaj okužla, če ima rano.

Jooj, bogi, pojma nimam. Pri nas je zaenkrat Daleron vedno prijel, samo če je res taka huda bolečina, potem je pa res bogi, no.

Res pokliči na dežurno, kaj naj mu daš.

BUŠICA -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 20:19:41)

pojdi v dežurno lekarno po nekaj proti bolečinam- ti bodo v lekarni svetovali kaj (lekadol ni za močne bolečine).
daj mu hladne obkladke- npr. daj led v plastično vrečko, zavij v brisačko in naj to drži na mestu kjer boli;
naj ne leži na ravnem, vzglavje obvezno dvignjeno, tudi med spanjem;
ASPIRIN NITI SLUČAJNO!
takšna bolečina mine ponavadi po1-2 dni, v primeru da dobi vročino, obvezno k zdravniku.
kateri zob pa so mu kirurško odstranili?

K_a_t_i -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 20:26:17)

Škoda, da nisem prej videla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Nalgesin preverjeno pomaga. Upam, da je do sedaj bolečina minila!

Urska09 -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 21:59:14)

Joj punce, hvala za nasvete. Sem res kar našega družinskega zobarja poklicala in je rekel Voltaren svečke. 3x dnevno. Pa tko, kot je ena napisala: čimbolj mrzle obkladke, čimdlje.
Pol sem mu pa en film na DVD naštimala, da je mal pozabil na bolečino.
Joj, men se je tok smilil, da sem na skrivaj kar jokala [sm=smiley19.gif]. Otročki so tko uboga bitja, ko jih nekaj res boli. Mame smo pa tako nemočne [sm=smiley13.gif]

Še enkrat, hvala vsem za dobre nasvete. Res ste zlate, RR mame [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Urska09 -> RE: Bolečina...Help! (26.3.2010 22:03:08)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

kateri zob pa so mu kirurško odstranili?

Mlečno petico, ker mu ni izrasla (je bila najbrž vraščena v kost) in s tem zapirala pot stalnemu zobu. Tko da so mu prerezali dlesen, razrezali zob na kose in ga po delčkih spravljali ven. Skrajno zoprna reč.
Upam, da bo noč čimbolj mirna [sm=zmeden.gif]

Lajči -> RE: Bolečina...Help! (27.3.2010 3:19:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Punce, prosim za pomoč! Moj sin (11 let) je imel danes operacijo. Kirurško so mu odstranili zob (1-urna operacija). Injekcija je popustila, dala Lekadol, ne pomaga. Boli kot [sm=hudicek1.gif] . Tuli od bolečine.
Kaj lahko naredimo? S čim mu lahko omilimo bolečino? Kar na jok mi gre, tako se mi smili [sm=smiley19.gif]

.

pridna_janja -> RE: Bolečina...Help! (27.3.2010 8:51:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Punce, prosim za pomoč! Moj sin (11 let) je imel danes operacijo. Kirurško so mu odstranili zob (1-urna operacija). Injekcija je popustila, dala Lekadol, ne pomaga. Boli kot [sm=hudicek1.gif] . Tuli od bolečine.

nagelsin s  pomaga če ne pa na urgenco po inekcijo

ZARA -> RE: Bolečina...Help! (27.3.2010 8:59:02)

A je kaj bolje danes, Urska09?

Urska09 -> RE: Bolečina...Help! (27.3.2010 9:40:15)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

A je kaj bolje danes, Urska09?

Ja je. Precej bolje. [sm=bravo.gif]Voltaren je očitno zelo močen analgetik, ker je celo noč prespal. Se je pa pojavila precej velika oteklina, ki bo (po besedah kirurga) jutri še večja.
Zdej vem za drugič, če bomo še kdaj imeli kaj podobnega: takoj ko injekcija začne popuščati je treba dati najmočnejši analgetik in to ponavljat cel prvi dan in prvo noč. Mi smo ga pa (po navodilih kirurga) srali z Lekadolom, ki je en drek pomagal.

ZARA -> RE: Bolečina...Help! (27.3.2010 10:04:52)

No, super! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

TENDAI -> RE: Bolečina...Help! (27.3.2010 12:58:01)

Nujno naj si na oteklini drži mrzel obkladek. Meni je to en star kirurg, ki mi je ruval modrostne zobe zabičal, ker baje lahko oteklina ostane!

LPTadeja!

Stran: [1]