endrina -> RE: kdaj daljši razmik med podoji? (6.4.2010 14:22:56)
|
Joj ko to čitam se mi ene prav smilite, ko ste imele ta male nonstop na joški. Pri meni je k sreči pri obeh otrocih ratalo tako, da sta jedla na 2,5 do 3 uri. Pa ne da bi sama tak ritem ustvarjala, enostavno sem vedela, ko sta se zbudila sta bila lačna. Sprva je otrok tak večina spal, potem pri 2 mesecih je med enim in drugim podojem vzdražl v budnem stanju po 1,5 urco, pol je približno toliko tudi spal in auf - spet hranjenje. Tak je to bilo pri meni. Ko se je najedel sem pogledala na uro in vedela, da bo lačen nekje čez 3 urce. Kako to vem - pediater mi je povedal da dojenček mora v 24 urah jesti najmanj 8-krat (to je na 3 ure), potem ko je večji (naša dva sta to naredila že pri 1 mes. starosti) spusti nočne obroke ven in se hrani 5-6 krat. Saj tudi nam pravijo, da bi naj jedli po malem 5x na dan, a ne? Vmes so morda kdaj sitni, ampak ugotavljam da kvečemu zato ker se nečesa naveličajo. Nikoli ga nisem takrat pristavljala k joški. Mali bi itak nonstop sesali, če bi jim ponudil. Mi smo imeli po vseh sobah nekaj nastavljeno za dojenčka - v dnevni sobi je bil na kavču z visečim mobile, v jedilnici smo imeli ležalnik z igralnim lokom, v otroški sobi od ta večjega je bila igralna blazina s trapezom in visečimi igračkami, v kabinetu sem imela za nujne primere jajčko, v spalnici - kjer pa je spal dojenček, pa nič druga kot posteljico. Tako smo malega animirali - ker je prej ena vprašala kako to delaš pri tako malem otroku.
|
|
|
|