špelin@ -> RE: Okulistični pregled, nova očala ipd. - nekaj vprašanj (26.3.2010 11:42:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 Ce se ti je razbila samo ena sipca, druga je v redu in okvir je v redu potem si daj zamenjat tisto sipco in to ne bi smelo tolk stat. Lahko ti posredujem na ZS kontakt od moje optike in vprasas, kolk bi to blo. Sama mam okulista v LJ in pred septembrom verjetno ne bi blo nic...Lahko ti posredujem pa se tisti kontakt. Najprej moram itak opraviti pregled in sem skoraj prepričana, da tudi dioptrija na drugem očesu ne bo do pičice enaka, zato stavim, da mi bo vsakdo rekel, da je treba zamenjat obe šipci. Poleg tega so očala stara 17 let. Seveda, razumem. Gledam samo iz lastne pozicije...jaz brez ocal ne morem bit, ceprav nosim lece. Vsak vecer nosim ocala, da si oci spocijejo in tudi ko sem doma imam obicajno ocala. Tako sem pac razmisljala, da je nujno, da si uredis ocala cim prej. V moji optiki ti zmerijo tudi dioptrijo in imas pregled, ki ga ne placas. Npr. v Mestni optiki v LJ placas pregled posebej. Ne bos pa dobila tistih 50 eur al kolk je zdej popusta za ocala, ce nimas recepta. A redno hodis v isto optiko? ker ce ja in te poznajo bi morda lahko ti tole pod nujno naredili, dobis nova ocala, recept pa prineses kasneje. meni so tako ze naredili. V tej optiki, kjer opravljam preglede in nabavljam leče, nimajo koncesije. Aja, očala sem pa dobila že toliko let nazaj, da takrat te optike sploh še ni bilo - takrat sem opravila pregled čisto drugje.
|
|
|
|