rozi81 -> Moja porodna izkušnja (10.7.2005 18:42:33)
|
Končno še jaz po 14 dneh od poroda. Popadki so se mi začeli točno na PDP 26.6.2005 ob 2h zjutraj. Malo sem se še premetavala v postli ker mi ni blo čist jasn al je to to al ne. Kmalu mi je postalo jasno in ob 3.30 sva bila z :love: že pred klistirnico, ker so bili popadki že na 4 min. Po klistirju sem šla v porodno sobo. Kjer so se popadki umirili. tako je trajalo do 13h ko so mi predrli mehur umes pa sem se sprehajala po porodnem bloku in predihavala popadke. Po predrtem mehurju se na žalost nisem smela več sprehajat popadki pa so bili samo na 7 min. Nakar so se odločili da mi dajo umetne. Nič bolj pogosti, ampak samo bolj boleči. Kmalu zatem se je zečelo pa bolj mučno. Popadki so bili na 3 min jst pa odprta samo 3cm. In tako je trajal cca 3 ure. Tisto predihavanje je bilo zame zelo mučno. Ceu dan nisem spala, jedla sem nazadnje prejšnji dan ob 14h, se pravi sem bila lačna k pr norcih. Od vsega skupi sem bila že zelo utrujena. Dali so mi proti bolečinam 3 kratno dozo kot ponavadi pa ni nič prijelo. Je rekla babca da je čudno in glede na to koliko injekcij sem že dobila da bom verjetno tudi bruhala. Ni blo tega 10 min se je to zgodilo. Ura je bila že 17h ko sem jaz še vedno predihavala in bila odpreta samo 5cm. Ob 18h sem bila odprta 8cm in takrat je babca rekla da bomo čez dve ure pa zaključili. In ni bilo tako. V 15 min sem rodila, s pomočjo še ene babce, ki mi je pomagala tako da se mi je ulegla na trebuh, najlepšo punčko Tejo, ki je bila težka 3020g in velika 50 cm. Na koncu sem bila šivana, zlomila se mi je trtica in imela sem potpludbe na trebuhu. Porod je trajal 14h. Amapk punce naj vas ne bo strah. Mene je bilo celo nosečnost in nisem vedla kako in kaj bo ampak na koncu vidš da vse gre tako kot mora in dejansko pozabiš na vse bolečine, ko zagledaš največji in najlepši zaklad na celem svetu, svojega otroka. Vsem želim veliko sreče in čimlepši in čimlažji porod. Pa da ne pozabim VSE POHVALE LJ PORODNIŠNICI. Od osebja v porodni sobi do sester. Zelo so mi pomagali zaradi trtice, ki pa me še vedno boli in še vedno ne morem sedet. LP S in Teja:duda:
|
|
|
|