frutka_ -> A se ktera potaplja? (10.7.2005 19:56:28)
|
Jaz sem se že večkrat potopila:bravo::bravo::bravo:. V bistvu smo prej več let tauhali na dah, potem pa smo eno leto na morje povabili enega prijatelja, ki je inštruktor potapljanja in nas je vzel v roke. Bilo je fenomenalno. Na dah imam osebni rekord okrog 10m. S tem da sem celo morje pridno trenirala, da sem prišla na to globino. Prijateljica, ki je športnica pa se je na dah potopila na 20m! Ej, niti videli je nismo več. Prav tako smo se navduševali za podvodni ribolov, jaz s tisto palico, na kateri je konica in sem pikala v skale...namesto ribe. Moj možek pa prav s harpuno. To so bili smehi! Sicer pa mene potapljanje totalno utrudi in zlakoti. Nikoli se nisem potapljala sama, vedno v tandemu in ker sem prpa in me je strah sem nehala ko sem menila da je dovolj. Z možem sva nameravala tudi narediti tečaj potapljanja pa naju je nosečnost prehitela in sva ta načrt prestavila za neoločen čas. Če se vključiš v kakšen tečaj imajo običajno možnost da si opremo sposodiš. Sicer pa za slabih 100tisoč dobiš neopren (odvisno od debeline), rokavice, morda uteži. Kupil prijatelj v Italiji. Jeklenka je okrog 70čukov. Potrebuješ še dobre plavutke, prave , gumijaste, s paski zadaj in da so trše ,stanejo več kot 10čukcov. Maska, je tudi draga. Jaz imam masko od Maresa ampak sem jo na plaži vrgla iz morja na obalo in mi je počilo steklo (silly me!), plavutke imam tudi kar dobre... Poskusi, gotovo ti ne bo žal. Je pa hecno, ko se potopiš...si pod vodo in lahko DIHAŠ!!! :morje::morje::bravo::morje::morje::morje:
|
|
|
|