Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 25.3.2010 13:08:44
|
|
|
|
Najaa
|
Meni je pomagal donat pa kak keks... Drugače pa čim manj jest pred spanjem pa še vedno me je žgalo ko . Aja, pa mleko mi je tud včasih pomagalo. Sam ni recepta. Kar mi je pomagalo en teden, mi nasl. ni več.
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 25.3.2010 13:58:33
|
|
|
|
aprilčica07
|
Meni ni pomagalo res nič, edino kak Rupurut vsake tolko, drgač pa me je zadnja dva meseca žgalo za znoret,, je pa minilo takoj, ko sem rodila...
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 25.3.2010 20:53:33
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Opcija a: mleko (samo nekaterim ne paše) Opcija b: donat Sem na istem . Mene žge po sadju, kakih sadnih jogurtih,... Naj ti hitro mine!
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 25.3.2010 20:54:20 >
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 25.3.2010 21:27:58
|
|
|
|
mišamaša77
|
ojoj, mleka ne prenesem že od majhnega, Donata pa prav tako ne morem pogoltniti -fuj še kaj drugega? Sem brala na netu piše samo kaj vse ne smeš jesti, nisem pa našla kaj pomaga - od tistega kaj ne smeš se itak držim seznama žge kot ogenj!
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 26.3.2010 7:43:22
|
|
|
|
Hope2
|
Mleko samo začasno pomiri, potem ap je lahko še huje. Vzami rupurut, nič ne škodi. Meni je edino rupurut pomagal
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.3.2010 16:49:41
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 26.3.2010 17:20:21
|
|
|
|
naja78
|
v lekarno po RUTACID,RUPORUT,RANITAL (v porodnišnici JIH predpisujejo na veliko) Vse to je v dovoljeno,brez skrbi.
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 26.3.2010 17:39:27
|
|
|
|
isobel
|
Poskusila vse od naštetega, pomagal pa le Rupurut. Mene je sprva skrbelo, ker sem ga pojedla po več tablet dnevno, ampak mi je ginekologinja zatrdila, da je popolnoma varen, saj se ne absorbira v kri in tako ne pride do plodka.
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 26.3.2010 22:26:22
|
|
|
|
novakatja
|
Jaz sem tudi na Rupurutu. 2 TBL zvečer. Edino kar mi pomaga. Po mleku ali prezračenem Donatu mi ni boljše.
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 29.3.2010 17:51:09
|
|
|
|
Barbara_L
|
Donat cel dan po požirkih in izogibanje zgoraj naštete hrane, posebej v poznih večernih urah. Jaz jem nazadnje ob pol 7h zvečer in basta.
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 30.3.2010 0:23:49
|
|
|
|
aly12
|
Po hrani ne ležat, ampak je bolje biti v pokončnem položaju, da ti ne gre kislina v požiralnik. Tudi pri spanju je bolje, da imaš bolj podloženo glavo. Kar se hrane tiče, itak odpade začinjeno in mastno, fino je, če imaš več malih obrokov in da hrano dobro prežvečiš, da ti ostane čim manj časa v želodcu. Meni zgoraj našteto že dlje časa izjemno pomaga, tako da zelo redko pridem v situacijo, ko moram Rupurut vzet. Raje spijem malo donata.
“love builds up the broken wall and straigtens the crooked path. love keeps the stars in the firmament and imposes rhythm on te ocean tides each of us is created of it and i suspect each of us was created for it” Maya Angelou
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 30.3.2010 14:40:12
|
|
|
|
čebelica01
|
a si šla na gastroskopijo??? jaz sem imela refluksni ezofagitis ,to ti spodnja in zgornja zapiralka ne deluje . odpovedat se moraš kavi čokoladi mleku vsaj za nekaj časa blo bi fino če greš na gastro , se pa to ponavlja . jaz sem bla zdaj že 5 x
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 30.3.2010 14:44:38
|
|
|
|
čebelica01
|
evo ti prilimam en link TUKAJ ti vse lepo piše
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 30.3.2010 17:18:19
|
|
|
|
zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mišamaša77 pozdravljene, kaj pomaga proti refluksu? Mene tako žge" po grlu, vse se mi vrača nazaj, peče me ves čas. Saj spim z 2 povštroma, ne jem mastne hrane, pa vseeno me že prav fajn žge. Ima katera kak preverjen domač " recept? Meni je pomagal samo porod . Poskusala sem vse mogoce, malenkost je omilil zgago rupurut (oz. kile rupuruta) in trije povstri, resnicno pa je minilo takoj po porodu (isto je bilo s slabostjo in bruhanjem)! Kaksna gastroskopija ne vem ce je trenutno smiselna, mogoce po porodu, ce se stanje ne bo izboljsalo. Kolikor so mi namrec razlozili, v nosecnosti tako ali tako nimajo kaj veliko za narediti.
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 30.3.2010 20:51:57
|
|
|
|
Hator
|
Evo, ravno to sem hotela napisat. Tudi mene je pomagal samo porod.
|
|
|
|
RE: kaj pomaga pri refluksu (zgagi)? 30.3.2010 21:24:16
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 a si šla na gastroskopijo??? jaz sem imela refluksni ezofagitis ,to ti spodnja in zgornja zapiralka ne deluje . blo bi fino če greš na gastro , se pa to ponavlja . jaz sem bla zdaj že 5 x Ammmmmmmm, noseča je... Jaz sem ziher, da ne rabi gastro - bo dovolj, da rodi Glede teh rupurutov, rutacidov, ranitalov, rennie-ev,... Med nosečnostji se priporoča rennie, ker ne vsebuje aluminija. Tega priporočajo tisti farmacevti, ki so se poglobili v sestavo in škodljivost na plod (govorim o farmacevtkah bodočih mamicah, seveda).
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 30.3.2010 21:31:19 >
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?