AnaNikaNusa -> RE: Spermiogram (25.3.2010 13:34:58)
|
cina, tu moj parnter ima porazen spermiogram. ne vem sicer točnih rezultatov, ker jih po eni strani niti nočem vedet, vem samo to, da je ena postavka, ki bi naj bila nad 20, da bi blo vredu (ne odlično, vredu), pri njemu 1,4 (sama imam pcos, sploh nimam ovulacij, e bila na laparo, pa ni nič pomagalo, klomifen mi sploh ne vzpodbudi ovulacije, v glavnem katastrofa). tako da sva že na začetku dobila odgovor: umetna. tudi on mora ponoviti spermiogram čez tri mesece, ker naj bi se v tem času regenrerirali. moj je zadnje tri mesece pred spermiogramom živel ultra zdravo, brez alkohola (niti za novo leto), sadje, zelenjava, šport že itak celo živjenje ... v glavnem oba živiva že skoraj extra zdravo (čeprav ne zaradi mohne muhe, ampak ker nama tako pač paše). za sebe mislim, da včasih že kar pretiravam, predvsem s športom. no, nama je doktor rekel, da je slav spermiogram verjetno posledice kakšnega stresa njegove mame v nosečnosti ali kakšne druge bolezni, se pravi izpred 30 let. poleg tega je nama kr odkrito povedal, da sicer lahko je vitamine, sadje, zelenjavo, tablete, če hoče, ampak da verjetno kakšnega večjega učinka ne bo. sej je logično - ne moreš ti v 3 mesecih s prehrano (ki vprašanje, kako zdrava sploh je) popraviti nečesa izpred 30 let. ne me narobe rauzmet - ne vem, kakšne rezultate imata vidva in upam, da ne tako poraznih kot midva. hotela sem ti povedat to, da je res sicer vredu, če je t.i. zdravo hrano, se giba, je dosti na zraku, se čimbolj izogiba stresu, etc. ampak moje skromno osebno mnenje je, da bolj razmišljalš o takđšnih stvareh in bolj nekaj načrtno delaš in se obremenjuješ (zdaj moram pa to jest, pa ono ne smem), slabše je. ne vem, mogoče ti ne razmišljaš tako, ampak vem, da bi moj bil zelo pod pritiskom, če bi moral nonstop to imeti v glavi. itak da ima nekje v podzavesti, ampak ti povem, da je po tem pregledu spet začel živet malo bolj sproščeno in tu in tam spije pivo ali dve (ali več) in je dosti bolj sproščen in se dosti bolj razumeva in smejiva in je med nama manj napetosti. in tako bo tudi do maja, ko ima drugi spermiogram. kar bo, pa bo. itak ne pričakujem kaj preveč. sicer pa je že znano, da sporščenost in neobremenjevanje hudo vpliva na možnosti na zanositev, tak da moje mišljenje je takšno, da je treba dati na off. in se ne kaj preveč obemenjevat s tem. ker potem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] postane projekt (kar že itak delno je, ko začneš hodit okoli zdravnikov). upam, da se nisem komu zamerila, vsem želim čim manj težav in čim manj obremenjevanja. čeprav iz lastnih izkušenj vem, da je težko. papa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|