Zakaj? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Zakaj? (10.7.2005 16:35:37)

Moram nekaj vprašat.
Drage mame, dragi očetje.... zakaj :hudicek: pošljete svoje otroke na razne tabore, če pa ne zaupate voditeljem taborov.

Pa se ne gre tu zdaj za enkratne tabore. Gre se za skupino, ki se srečuje celo leto in kot nagrada za trud sledi tabor.

res ne razumem, da lahkjo pošlješ otroka na tabor, potem pa vsak dan privihraš v tabor in grmiš nad voditelji kako so nesposobni, kako ne pustijo govoriti z otrokom (ob tem, da je bilo na srečanju za starše točno povedano, da se otrokom telefoni vzamejo, in da otrok ne dajemo na telefone), kako otroka zebe, kako bo otrok dobil pljučnico, kako je otroka strah iti na WC, kako se mu bo kaj zgodilo, kako....
Ne vem no... a mi lahko razloži kdo takšno obnašanje staršev? Jaz ga ne razumem.

smrka -> Zakaj? (10.7.2005 16:39:57)

ene mame so bolj zascitniske in se bojijo za svoje - ceprav so otroci v dobrih rokah.

india -> Zakaj? (10.7.2005 16:42:17)

Solatka, kdo ti je stopil na žulj?
Sicer tudi sama ne razumem takih staršev, zagovarjam pa tiste,ki so v skrbeh, ko odpotujejo otroci nekam z raznimi prevoznimi sredstvi, že zaradi prepogostih nesreč na cestah.
Je pa morda, če govoriš o kakšnem taboru v tem času, letanje staršev posledic anesreče med taborniki pred kratkim???
:zmeden2:

smrka -> Zakaj? (10.7.2005 16:44:45)

Pa še to sem pozabla natipkat. Zakaj pa nebi smeli starši poklicat v tabor in se pogovarjat z otrokom, da vidijo ce mu je vredu v taboru. Včasih se eni nepočutijo dobro in to nepovejo nobenemu. To pa spet ni tak kriminal - zakaj bi morali biti otroci v tistem tednu odrezani totalno od staršev?

Seven* -> Zakaj? (10.7.2005 16:46:34)

Taborniki? Pri nas smo vodniki imeli sreco, da so bili ponavadi udelezeni otroci vecinoma od bivsih tabornikov. To pomeni, da so starsi bili v mladosti taborniki in jim je bilo jasno kako stvari potekajo.

Tudi jaz takih starsev ne razumem.

Seven* -> Zakaj? (10.7.2005 16:48:28)

Otrokom smo odvzeli telefone zaradi: mozne kraje, ker smo bili v naravi in je neumnost, da gres taboriti in potem telefoniras po mobilnem telefonu, pa zato ker so otroci pogosto zadeve tudi izgubili, potem smo bili pa mi krivi.. Ce pa je starsa zelo skrbelo, pa je lahko poklical vodnika.

Anonimen -> Zakaj? (10.7.2005 16:48:32)

Zato, ker včasih kterga domotožje daje in ko mal pozabi na to ga kliče kaka histerična in objokana mama, pol pa majo spet probleme z njim. Preverjeno - videla na lastne oči. Dokler ga mati ni totalnpo sprovocirala je bilo vse v redu, pol pa 10 dni sami problemi.
No, sej takih ni veliko, ampak se pa nejdejo.

Seven* -> Zakaj? (10.7.2005 16:50:09)

Ja Pikec, se strinjam! Pri nas smo na taboru zato dovolili obiske starsev samo en dan, ponavadi v soboto ali nedeljo. Po obiskih so bili otroci cisto zmesani in nemalokrat se je zgodilo, da so odsli domov. (prej pa vse ok)

Jančika_ -> Zakaj? (10.7.2005 17:48:40)

Enako v koloniji. Otroci se ravno navadijo in vživijo, potem se pa prikaže kaka labilna mama, otrok pade ven, bi ostal, pa ne bi rad razočaral mame, pa se mama še malo napravlja - evo, pa grejo vsi skup domov.

Otroci pa zelo redko želijo klicati starše, vsaj po mojih izkušnjah. Prvi dan, da sporočijo, da so vredu prišli, potem se pa vživijo in komaj še pomislijo na starše. Saj to je to, kar nekatere straše moti, po moje. Pol pa težijo in kličejo, ker ne morejo verjet, da se ima dete brez njih fajn.

Sem imela enkrat eno tako punčko v skupini, zelo čvekljivo in živahno, nič ji ni manjkalo, mati je pa nonštop klicarila in težila (klicala je mene, tu in tam je govorila tudi s hčerko), nakar se je peti dan pritrosila dol in tamalo odpeljala. Brezveze.

Anonimen -> Zakaj? (10.7.2005 17:49:28)

A zakaj otrok ne bi smel govoriti s starsi? ker je bil tak dogovor in nihče ni nasprotoval temu.
In točno tako je bilo, kot je rekla Seven. Punca (5.razred) čist skuliranam vživeta v družbo... ko je privihrala mama se je še cel večer jokala.

Ma daj... ko ti začne mama težit da ne znaš skrbet za otroka, dfa mu na taboru nihče ne reče naj se obleče, daje WC predaleč in da njena boga hči že 4 dni ni šla na WC.... matr, kr lasi mji grejo pokonc.
Ne bi rekla če bi res bla najmlajša... in edina taka mala.... smo jih imela pa 10 5. razred, 2 7. razred, ostali pa starejši.
Pa niti en starš ni prišel v tabor v celih 10 dneh.
ta punca nikol ni jokala, izražala domotožja, ostale punce koi so ble skup z njo so rekle, da ji je všeč....

Ma daj... če ne zaupa voditlom pač naj ne da otroka k skavtom. Ne pa da soli pamet drugim.....
res je da nimam svojih otrok... sam moja mama tega ne bi v življenju ne naredla....
pa sem bila skompliciran otrok, z domotožjem in boleznimi.
Pa me ne bi poklicala, niti ne bi prišla na obisk.
Mah....res ne kapiram.

Anonimen -> Zakaj? (10.7.2005 17:52:20)

Aja...Sem pozabila napisat! itak ponavadi niti nimajo možnosti poklicat niti voditlov... otrok pa nikoli ne dajemo na telefon. letos smo naredli izjemo, da so starši lahk govorili z voditelji.
In ker je kolegu baterija crknila med pogovorom, je bila ta mama čez pol ure že v tboru vsa v skrbeh kaj je spet narobe... pa ji je povedal, da bo prekinlo zaradi baterije.

Anonimen -> Zakaj? (10.7.2005 17:58:24)

Mat je skompleksana in misli, da hči brez nje žvet ne more.

Solatka, pomiri se, dvakrat vdihni in vrži čez ramo. Bo bolš.

Aja pa še to:
Moja sestra je bila stara 4 leta ko so jo dali na Debeli rtič kao na okrevanje. Smo šli dol pogledat kaj je z njo - bolj tko na izlet kot v kontrolo. In kaj je bilo za videt!!! Živa groza. Tamala je imela s sabo vse obleke in perilo, robčke in vse ostalo, kar daš otroku s sabo ko gre za 14 dni od doma.
Oblečena je bila v ene čudne cunje, sploh ne svoje, perilo je imela kr neki. Edino kar je imela svojega, je imela svoj robček in ta je bil trd in temno rjav, ker se je skozi vanj vsekovala. Mama se je zjokala, ko smo šli proti domu, samo nikomur pa ni na pamet padlo, da bi tamalo odpeljal s sabo domov. Kljub temu, da je bilo tisto kar smo videli, milo rečeno, grozno.

Starši so taki in drugačni. danes precej panični in zaščitniški. Ja kje pa naj se mulc nauči samostojnosti, če mu pa vse in povsod v rit gatijo :grrr:

Gina -> Zakaj? (10.7.2005 21:12:59)

Jaz nikoli ne težim, ko gresta moja dva kam, rada gresta in zaupam vodnikom ali vzgojiteljem. Če ne bi zaupala, ju ne bi dala. Ko je šla naša Lana prvič s taborniki, je bila stara 5 let, pa so jo vzeli s sabo, ker je celo leto že hodila na tabornike. Tudi tja so jo vzeli, čeprav je bila menda stara manj, kot je v navadi. Vedno sta se povsod oba super imela in letos gresta spet v kolonijo, ker sta tako sitnarila, da bi rada šla. Hotela sta na dva tabora, ampak to je pa malo predrag štos zame. Vendar mislim, da se otrok veliko nauči na takih kampih, predvsem samostojnosti in odgovornosti. Pa čisto vseeno mi je, če prideta kot dva pujska nazaj. Saj se vse opere. Vsaj vem, da sta se lahko valjala v travi in nabirala plodove, pa skakala po gozdu in divjala v vodi. Fajn je.:bravo::bravo:

pika** -> Zakaj? (10.7.2005 23:45:02)

Zakaj sploh vsa ta panika ?
Našmu se zdi prav luštno, da gre na taborjenje . Dons smo si šli ogledat jaso, kjer bo postavljen tabor. Mobilca seveda ne bo. Starši imamo telefonsko od vodnikov , pa še vabljeni smo naslednjo nedeljo na obisk.
Se pa spomnim svoje šole v naravi-zimovanje v osnovni šoli-en sošolc je imel tako boječe starše, da so hodili vsak dan težit, pa še pisal so mu vsak dan . Katastrofa.:((

Stran: [1]