Sam sebe skregal in udaril (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mehurčica -> Sam sebe skregal in udaril (10.7.2005 11:22:51)

Danes je David čakal, da mu natočim flaško in medtem hotel iz pulta nekaj vzet. Nič mu nisem rekla, je pa sam dal najprej prstek k obrazu(to je pred cca.1 mesecem začel delat-mogoče je videl, če ga je kdaj vzgojiteljica na tak način okregala:zmeden2: ) potem pa se udaril po rokici!:zmeden::zmeden::zmeden: Jaz ga ne tepem/šeškam..., zato mi je bilo to zelo čudno. Tudi babici, dedek, teta..., noben ga ne tepe ali na tak način krga. No, tole s prstkom se mu zdi fajn, zato se na tak način sedaj včasih pohecamo.:)

A mislite, da je to kar sam od sebe naredil ali je večja verjetnost, da ga je kdaj kakšna vzgojiteljica po rokici udarila?:zmeden:So pa sedaj strnjene skupine v vrtcih in mi ena vzgojiteljica resnično ni všeč. V enem tednu je kar trikrat bil pokakan, ko sem prišla po njega in na tako grob način, kot da sem jaz kaj kriva, rekla, da ščipa in grize druge otroke. Enkrat je zelo jokal in ko še ni videla, da sem odprla vrata, je govorila fantku: ja, ta David, spet te je uščipnil, ah ta David...In vsi otroci okoli so to poslušali in ga gledali, on pa jokal. Kar grozno mi je, ker se mi včasih zdi, da ga imajo kot enga izobčenca.:(Pol pa še vzgojiteljica pred vsemi tako govori-da ga ja noben otrok potem ne bo maral.

Ma kar solze mi grejo...

Saj njegovi dve vzgojiteljici sta super. Potrpežljivi, prijazni, iskreni. Sploh pomočnica je vredu.:)

Mogla sem se izkašljat. Frutka, tebi pa že za zadnjič hvala za tolažbo.

Lp, *¤mehurčica¤*




frutka_ -> Sam sebe skregal in udaril (10.7.2005 12:29:27)

Tonka, posredujem še ti link od g. Dragice, ki ima odlične nasvete v zvezi z vzogo na med over netu. Morda vprašaj še njo.

http://med.over.net/phorum/list.php?f=25


Glede tepeža ali žuganja pa je tako da otroci ponavljajo.Tako se učijo, posnemajo odrasle. Kadar boš ti žugala bo žugal tudi on, ker se mu to zdi fino. Če je videl koga, da udari po rokici, ni nujno da ga je vzg., morda je bil otrok iz skupine,bo ponovil tudi to.
Če pa sumiš oz. meniš da je karkoli narobe potem se pogovori z vzgojiteljico (ena izmed njegovih vzgojiteljic najbrž ni na dopustu).

Eh, da ga ne bi nihče maral ne skrbi...po mojem prestaja eno prvo malo fazo trme, preizkuša meje in ugotavlja do kod lahko gre. Tudi v novo nastali skupini si mora najti prostor in ne ziher ni izobčenec.

Kar pogumno se pogovori, Davidu še naprej govori da ne sme tepst (ne sebe in še manj druge!) pa bo ugotovil in minilo bo preden se boš sploh zavedala.


LP in lupčka tvojemu lumpu

P.S.:veš kaj jim jaz rečem ko so male pokore?!Da jih bom vse po vrsti polupčkala:)-:love:In so raje pridni...hihihi




frutka_ -> Sam sebe skregal in udaril (10.7.2005 12:41:43)

Še tole sem našla

http://med.over.net/phorum/read.php?f=25&i=1493&t=1493
http://med.over.net/phorum/read.php?f=25&i=2880&t=2880




mehurčica -> Sam sebe skregal in udaril (10.7.2005 13:04:38)

Hvala.

Uh, sedaj nas bo pa še kdo tožil, čeprav je to začel delati, ko je šel v vrtec.:zmeden2:

Sem pa ugotovila zakaj to dela. Zgleda tako, kot da je kdaj na katerega malčka jezen, ker ga ne razume. Ker s starejšimi se pa ful lepo igra-pravzaprav je že skoraj blažen, če se igra s kakšnim cca. 6 letnikom/co. No ja, sicer tudi v igri s takimi kdaj kakšen prehiter gib naredi-sploh po glavi s kakšno igračo, ampak to zgleda tako, kot da mu jo hoče dat in ne tako, kot da bi ga hotel udarit. Saj ko vidi, da ga je zabolelo, gre k tistemu in mu da ljubčka ali ga objame in poboža. Tudi pri tamalih-vrstnikih ponavadi tako reagira. No, pa tudi pri nas odraslih.

Ker če mu jaz rečem, še preden uščipne(doma ne grize, včasih-zelo redko pa uščipne), da more bit nežen in naj boža, sploh do uščipa ne bo prišlo. Saj sem to že povedala v vrtcu pa so mi samo rekle, da ga ne morejo ves čas kontrolirat. Se popolnoma strinjam. No in en dan za tem sem vprašala, če je koga uščipnil in je rekla, da skoraj enega. Mene pa je v ponedeljek tista tako prestrašila, da sem mislila, da na vsakih 10 min nekoga napade.

Ja, ena njegova vzgojiteljica je zraven. Še sreča. No, ta teden pa itak ne gre v vrtec, ker ima vnete očke, potem pa ga še 2 tedna ne bo-en teden smo na morju.:morje:9nebesa





Gina -> Sam sebe skregal in udaril (10.7.2005 13:34:23)

Jaz bi se pogovorila s to vzg., povedala bi ji, da mi ni všeč, da pripoveduje drugim otrokom, kaj je David naredil, zaradi zgoraj naštetih stvari (tvojih mislim iz posta). Da pa nimam nič proti, če je do njega odločna in mu kaj ne pusti.
Če ti pove kaj mali dela, to pove v svojem lastnem obupu, ker drugače ne zna stvari v red spravit. Mogoče upa, da boš ti na daljavo kaj naredila.:)-:)- Logično, da ne moreš. On se zdaj bori za svoj prostor pod soncem, pa drugače trenutno ne zna odreagirat na določene stresne situacije, ki so sicer zdrave za preživetje v naši družbi. Ampak to mine, pa vzg. si bo morala sama pridobit njegovo spoštovanje in upoštevanje. Skratka, ne sekiraj se zaradi vsega preveč. David se bo znašel tudi drugčae, ampak rabi čas za to. Moraš pa razumet, da se ona počuti nemočno, ker mu ne zna dopovedat.
Tisto po rokici udarit, bi lahko videl od prijateljčkov v vrtcu, eden ugrizne, drugi uščipne, tretji udari, četrti se pa joka, peti se muli in skrije.... vsak ima svoj način.

Glede tele Dragice z Mona, ki je vzg. v enem lj. vrtcu. Meni ni preveč všeč. Nekatere stvari ima zelo fajn, pri nekaterih je pa čisto neživljenjska, šolski otroci bi jo povozili, po moje jo tudi njeni, vrtčevski, ne vem, no, ali pa tako odgovarja, ker mora. V praksi se ne strinjam z njo vedno. Ne delujejo njene metode, zato sem jo nehala brat.




Stran: [1]