Nika v službi
|
Mi smo šli prvič na pot v Provanso, ko je imela naša mala miss 7 mesecev. Kot sta že predhodnici rekli, pot si je pač treba prilagoditi. Mi smo štartali zelo zgodaj zjutraj (okoli 5:30), tako da je še kar lepo število ur spala v avtu. Dokler je spala, smo vozili neprekinjeno, da smo naredili kar največ kilometrov v miru. Prvi postanek je bil okoli 10. ure že krepko v Italiji na nekem Autogrillu. Tam so ji bili najbolj zanimivi tovornjaki, dogajanje na cesti, igračke v trgovini... Naša je bolj avto frik in se je res zunaj na parkingu čisto sprostila. Po postanku smo nadaljevali pot do Monte Carla, vmes smo se ustavili zgolj za noge pretegnit, pa za kosilo, ostale obroke sta poštimala zadaj z možem (jaz sem vozila). Takrat se nisva več dojili, zato je bila logistika malo težja (flaške, mleko, frutki, sadje...), ampak je vseeno šlo presenetljivo dobro. Vožnjo je odlično prenesla in proti večeru, ko smo prišli do našega 1. postanka v Monte Carlu, je bila dobro razpoložena. Torej, prvi dan smo naredili cca. 800 km. Naslednji dan smo preživeli na Azurni, tretji dan pa smo šli naprej proti Provansi, kjer smo imeli v okolici Avignona rezervirano hiško. Ta razdalja je bila krajša, kakih 300, 350 km. Štartali smo po zajtrku in v zgodnjem popoldnevu smo se že kopali v našem bazenu v Provansi. Preostanek dni (šli smo za 1 teden - prvomajski prazniki) smo porabil za oglede - delali smo dnevne izlete, s tem, da smo se konec dneva vedno vračali v našo hiško. Tam je bilo tudi za otroke krasno poskrbljeno - otroško igrišče, velik vrt, bazen... Hodili smo po mestih in si ogledovali znamenistosti (Avignon, Senanque, Gordes, Aix-en-Provence, Arles, Pont du Gard...), vse je potekalo bp, ta mala je bila v vozičku, igračke in hrano s sabo in to je to. Potovanja nadaljujemo, obdelali smo že marsikaj - Toscana (Firenze, Pisa, San Gimignano, Siena, Voltera), Torino, Budimpešta, Dunaj, Bratislava, Salzburg, Grossglockner, Heiligenblut, Orlovo gnezdo... - vse z našo, zdaj že večjo miss. Vse se da, če je volja in čim manj kompliciranja. Pač ne hodiš ravno po muzejih in razstavah, vključiš kakšno otroško igrišče, sladoled , narediš dodatno animacijo (pri nas so glavna atrakcija metroji in tramvaji - z njimi bi se cele dneve vozila) in je. Kar pogumno - če ste že prej veliko potovala, ni razloga, da ne bi še zdaj. Le malce si prikrojiš logistiko. Srečno!