Deja -> spremstvo otroka (24.3.2010 6:33:02)
|
Imam problem... v začetku meseca sem bila s strani otrokovega osebnega zdravnika napotena na preventivni zobozdravniški pregled pri enem letu. V službi sem se zmenila, da bom prinesla bolniški list, zato sem lahko otroka spremljala k zdravniku. Pri zobozdravnici sem dobila potrdilo/opravičilo, da je sin imel preventivni pregled in da sem bila zraven. Potem sem šla s tem listom k moji osebni zdravnici, da bi mi dala bolniški list za spremstvo otroka, pa mi ga ni hotela dati, češ, da spremstvo se dobi kadar zdrava oseba spremlja bolano osebo. ker pregled ni bil zaradi kurative, mi ne pripada spremstvo. to so njene besede... Ko sem za nasvet klicala k otrokovi zdravnici mi je zagotovila, da če bi otrok bil bolan in bi šlo za nego, bi mi bolniško pisala otrokova zdravica... ker pa je otrok bil zdrav in enoletnik sam ne more iti k zdravniku, pa mi pripada spremstvo, katero mi napiše moj osebni zdravnik.... [sm=smiley25.gif][sm=smiley25.gif][sm=smiley25.gif]Zdaj pa me zanima ali zdravnica dela po svoji pameti ali je tako zakonsko določeno (naj povem še to, da je ta zdravnica znana da rada ljudi zafrkava...)[sm=smiley25.gif][sm=smiley25.gif] prosim za mnenja....
|
|
|
|