MINN -> RE: vrtec ali privat varstvo (14.4.2010 11:09:59)
|
deklet - s privat varstvom mislim varstvo otrok prijavljeno kot s.p. ali v obliki d.o.o.,zato morate dobiti pogodbo in račun za storitev varovanja.Če tega ni,potem delajo na črno. Cene v takih varstvih so od 350,00 do 380,00 EUR. Le povejte,koliko plačate na črno- to je pa res njihov čisti dohodek,ker ne plačajo ničesar državi,pa še v svojih prostorih imajo,kjer ni dodatne elektrike in ogrevanja.ne plačajo zdr.pregledov,varstva pri delu, nimajo računovodstva,otroci niso zavarovani....Kdo torej služi ? Varstvo kot d.o.o. ali s.p. mora izpolnjevati takšne pogoje in normative kot vrtec - zato sem napisala ,da so pod nadzorom inspekcije- zdravstvene, sanitarne itd. Hrane ne smejo sami kuhati, razen ,če imajo izpolnjene določene pogoje, ki jih zahteva inspekcije. Takšno varstvo je kvalitetno / imama izkušnje - otrok ni bil bolan,tudi pri uvajanju ni bilo težav,hrane je bilo dosti,gibanja na zraku tudi pa še stalno so kaj izdelovali in tudi praznovali rojstne dneve itd. / Sedaj je večji in je v vrtcu. Tudi skupine so po normativih le po 6 otrok, zaposlene so vzgojiteljice,imajo zdravniške preglede itd. Zato - če rečem privat varstvo ne mislim varušk na črno, ki so pa res brez kontrole.Sem slišala v eni špeceriji ,kako sta se dve mami pogovarjali, da je ena dajala vino v čaj, da so otroci zaspali, ker jih ni mogla toliko rihtat. Sem se kar malo razjezila, ker mi ni všeč, da so otroci na črno brez kontrole,pa toliko govorimo o skrbi zanje. Lp MINN
|
|
|
|