goveji zrezek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


rogljicek -> goveji zrezek (22.3.2010 21:39:53)

...oziroma steak, debel cc 12mm.
Mi ga nikoli ne rata pripravit mehkega in socnega. Sicer mi je najbols samo pecen na rebrasti ponvi, ampak ne vem kje zgresim, da ne rata kot je treba.




Felicita -> RE: goveji zrezek (23.3.2010 7:34:18)

najprej ga morš met v paci (olje + začimbe), dalj časa, 3 dni npr (nekateri kuharji pravijo da dlje, tud 14 dni, da se res ''uleži'' (čeprov sm tut že slišala da po en mesec)). potem ga morš vržt pa na reeeeeees vročo ponev (ne rabiš nič olja, je dovolj kar se drži mesa od pace - predposravljam da na teflonu pečeš), tako da se meso ''zapre'' (zakrkne takoj ko ga vržeš gor). od točke ko je meso na ponvi ga pa obračaš IZKLJUČNO z obračalko/prijemalko in bognedaj ga z vilico prebadat.




MAŠKA -> RE: goveji zrezek (23.3.2010 10:11:33)

Res sem amaterka kar se kuharije tiče... ampak 14 dni in še več v paci... a se ne pokvari v tem času?




hektorina -> RE: goveji zrezek (23.3.2010 10:16:04)


IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Res sem amaterka kar se kuharije tiče... ampak 14 dni in še več v paci... a se ne pokvari v tem času?


V tem času bi krava še crknila (v pacu) ne samo, da bi usmrdelo meso[sm=smiley36.gif]




NEVA-1 -> RE: goveji zrezek (23.3.2010 10:54:39)


IZVIRNO SPOROČILO: hektorina


IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Res sem amaterka kar se kuharije tiče... ampak 14 dni in še več v paci... a se ne pokvari v tem času?


V tem času bi krava še crknila (v pacu) ne samo, da bi usmrdelo meso[sm=smiley36.gif]

če je v olju se ne pokvari, samo mora biti povsem prekrito z oljem, kateremu se doda začimbe...




rogljicek -> RE: goveji zrezek (23.3.2010 11:23:03)

hvala za tale odgovor, bom probala. upam, da bo res kej manj zvecljiv [sm=smiley1.gif]




mini86 -> RE: goveji zrezek (23.3.2010 12:16:02)

čez noč ga imaj namočenega v radenski-k puterček




Felicita -> RE: goveji zrezek (23.3.2010 12:42:58)

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19108&offset_=0

http://cespov-njok.com/wp/2005/09/15/o-ulezani-kravici/

sem z enim mescem še podcenila zadevo... drugač tut Jamie uporablja ''staro'' meso za take zadeve. ampak ok.




rogljicek -> RE: goveji zrezek (24.3.2010 13:31:02)

sem ga marinirala cc 12h in je bil odlicen. Je partnerej narekel, da od zdej naprej ne gremo vec v restavracijo [sm=smiley36.gif]

hvala vam za nasvete




Stran: [1]