Kazanje s prstom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

seru -> Kazanje s prstom (22.3.2010 17:29:56)

Kdaj so začeli vaši dojenčki kazati na predmete s prstom?

Katy78 -> RE: Kazanje s prstom (22.3.2010 17:46:53)

Uh, se niti ne spomnim točno. Vem, da je bila lučka prva stvar, ki jo je pokazal s prstkom. Se mi zdi da okoli 10. meseca. Se mi pa niti ne sanja, kdaj bi moral začeti, da bi bilo by the book, itak pa so si otroci različni in eden osvoji neko veščino prej drugi pa kasneje tako da kar brez panike.

manna -> RE: Kazanje s prstom (22.3.2010 17:51:02)

Pri 9. mesecih.

Dadaa -> RE: Kazanje s prstom (29.3.2010 16:43:37)

Naša mala kaže s prstkom na stvari od 8.meseca, prej pa je nakazala s pogledom.

Monni -> RE: Kazanje s prstom (30.3.2010 22:27:21)

Naša je tudi stara 9 mesecev in je začela kazati s prstom, predvsem kaže luči in prometne znake [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

marjetica8 -> RE: Kazanje s prstom (31.3.2010 12:41:09)

Naš ma 11m in še ne kaže s prstom. Pogleda pa, če mu rečem kje je tata, lučka, babi itd...s prstom ga nisem niti učila kazat, ka so meni skoz govorili da je to grdo in sama tega ne počnem[sm=smiley36.gif] Sem že pisala o tem v enem drugem postu...če bo hotu, bo že začel tud s prstom kazat. Se mi pa zdi neumnost da to zahtevejo od otrok kokr da je to ena razvojna faza, če pa odrasli kažemo s prstom se pa šteje da se to ne dela[sm=zmeden.gif]

Monni -> RE: Kazanje s prstom (1.4.2010 21:23:00)

IZVIRNO SPOROČILO: marjetica8

s prstom ga nisem niti učila kazat.  Se mi pa zdi neumnost da to zahtevejo od otrok kokr da je to ena razvojna faza, če pa odrasli kažemo s prstom se pa šteje da se to ne dela[sm=zmeden.gif]

Dvomim, da kdo uči otroka kazati s prstom, določeni otroci pač na tak način pokažejo kaj opazujejo oz. kaj jim je zanimivo, drugi pa najdejo kakšen drug način izražanja.  Moje mnenje je, da ni nič narobe če nekdo kaže določene stvari s prstom (tudi odrasla oseba). Če pa otrok ne uporablja prstov za kazanje pa tudi ne vidim razloga da bi ga bilo to potrebno učit, bo že sam našel metodo da bo opozoril starše na to kar vidi oz kaj želi.

Taddy78 -> RE: Kazanje s prstom (2.4.2010 16:02:40)

Pri 7.mesecih in to je bil velik plakat tigra, ki ga imava nad posteljo v spalnici (velika muca), na steni pa manjšo sliko tigrinje z mladičem (mala muca) .

Stran: [1]