Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 19:56:52)

Punce, sigurno ima katera prakso s tem. V prvi nosečnosti sem hodila v materinsko šolo in tudi mož je naredil tisti tečaj, torej sem še pred porodom plačala na blagajni, da je lahko bil zraven pri porodu. Zdaj pa me zanima, kaj naredijo v porodnišnici, če njegova prisotnost ni plačana? A mu ne dovolijo v porodno sobo ali kako je s tem?

p.s.
a slučajno katera ve, kako je sploh odprta blagajna tam v babiški šoli in ali lahko to plačaš še kje drugje? Seveda sprašujem za Ljubljano.

Hvala za vsako informacijo,
Simona

cicido -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 20:46:55)

Mislim, da jo lahko placas vsak dan od 8-15 ure, ali pa jo placas v naslednjih treh dneh, ko si z dojenckom na oddelku. Ne skrbi, da zaradi tega nebi mogel biti zraven.

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 20:49:09)

Ej, najlepša hvala za odgovor, ker me je res full skrbelo. Že itak se komaj premikam, da bi pa samo zaradi tega tja hodila, mi je pa čisto odveč.

Še enkrat 100-krat ti hvala!:bravo:

jazz -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 20:49:35)

Mi smo jo plačali, preden sem odšla z bolnišnice v Celju, kako imajo drugje urejeno pa ne vem.

Elena B -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 21:07:17)

Nisem vedela, da se plača. :zmeden2:V Izoli lani nisva nič plačala.

Naja31 -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 21:31:21)

Simona, nisem tako prepričana, da lahko plačaš kasneje. :zmeden:
Ko te sprejemejo v porodnišnici, moraš pokazati tudi potrdilo, da je tvoj partner obiskal tečaj in o plačilu. Res pa ne vem kako strogi so glede tega? Nam so v šoli za starše rekli, da so včasih še pogledali skozi prste, zdaj pa ne več. Za vsak slučaj, pokliči in vprašaj, da ne bi bilo potem kaj narobe.

Lp, Naja

Jančika_ -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 21:56:42)

Moj je lani šel sam plačat kak dan ali dva po porodu, preden sem šla iz porodnišnice (Celje).

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 22:02:40)

Meni se pa to zdi poniževalno in oderuško!!!
Naj pobirajo prostovoljne prispevke, ne pa da moraš plačat, če hočeš doživet najpomembnejši trenutek svojega življenja!!! FUJ!!!

In to okroglo 5000 jurjev!!! Pa ni dobil ne za jest ne za pit.

Jančika_ -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 22:04:08)

Niso mu dali jest? Dobro, Joe ni rabil hrane, ker sem rodila dokaj hitro, prijateljičin mož je pa dobil za jest, ker sta bila tam ful dolgo.

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 22:06:10)

Midva sva bila tam 6 ur, pa so bile edine besede, namenjene njemu: A plačali ste že?

Jančika_ -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 22:10:17)

Mater:grrr:.

Carovnica Mica -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 22:10:33)

prvic je dobil kosilo'kavo,drugic samo kavo(krajsi porod),tretjic pa kavo+sendvic(extra kratek porod-akcija 2 uri pa je),govorim za kranj.Jest sn pa vohala sendvic in dobila le vodo:(:(:(

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 22:24:09)

Naja, živijo!
Potrdilo, da je obiskoval tečaj za starše, imam še od 3 let nazaj, ko je bil tam in ženske pravijo, da velja 3 leta. Torej me za to potrdilo ni strah. Ni mi pa jasno glede plačila. Kaj pa tiste ženske, ki ste rodile veliko pred rokom, kako so vas obravnavali glede tega plačila, saj najbrž niste toliko prej plačali? Ali pač? Zgleda, da bom res morala v ponedeljek tja poklicati, pa da mi povedo, kako je s tem.
Ja, jaz tudi pravim, da je sramota, da moraš plačati tisto haljo in copate, pa prvič je bil z mano tam cel "šiht", od 1. zjutraj do 9-ih. Nihče ga ni vprašal, če je slučajno lačen ali kaj podobnega. Še manj pa mi je jasno, zakaj potem tega ne uvedejo po celi Sloveniji ali pa naj povsod ukinejo.

Moje razmišljanje pač...

Margareta -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (9.7.2005 23:39:56)

Glede Ljubljane ti lahko povem, da se da plačati tudi pozneje. Mojemu je sestra rekla, da če ne bom imela potrdila o plačilu prisotnosti pri porodu, mi ne bodo dali odpustnice:(

lelaval -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 0:42:00)

V MB je ZASTONJ (zaenkrat).
Sramota, da moraš najlepši in najsrečnejši družinski dogodek PLAČAT.

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 0:51:55)

Hehe, bom pa šla kar v MB rodit, da bo vsaj ena moja hči rojena tam kot mami. Jao jao, da me zdaj moži vidi, kaj pišem!:)-:)-:)-

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 0:54:10)

Margareta,
najbolj se bojim tega, da bom šla rojevat ponoči, ko nimam kje plačati, hehe! Tisto o kasnejšem plačilu me sploh ne skrbi. Bi pa bila sila žalostna in nesrečna, če mu zaradi tega ne bi dovolili, da bi bil z mano v porodni sobi!:(

Anhelo2 -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 6:54:46)

V Mariboru je tako, da v materinski šoli dobiš položnico za prostovolni prispevek, kolikor pač sam želiš in če želiš prispevati, kar se me zdi povsem vredu.
Drugače pa same prisotnosti partner ne rabi plačati.
Prav tako ne komplicirajo kaj preveč glede tega potrdila.

:bravo: za Mariborsko porodnišnico.

mateja 26 -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 6:59:28)

Oj!
Trenutno se plačuje kar v Leonišču na blagajni in ne v stari babiški šoli,ker imajo dopust oz.bolniško in je zaprto.Nisem pa ziher do kdaj.

Lp
Mateja

Marogica -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 13:09:47)

Jaz še vedno ne razumem, kaj ste morale plačati?????!!!!. V MB ni potrebno nič plačati. Tudi ni limita, od prvega do drugega poroda. Mi smo pokazali potrdilo od prvega poroda in je mož dobil avtomatsko potrdilo, da sme prisostvovati drugemu.
Sramota, pa plačat, kaj pa nudijo za to plačilo? Res ne razumem.

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 13:14:01)

Plača se tista zelena obleka, ki jo dobi možakar, ki je pri porodu. Saj ne moremo pričakovati, da bo kar zastonj ali pač :zmeden2: zakaj pa ni po vseh porodnišnicah enako, pa ne vem. Pač tako je.

Marogica -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 13:20:12)

Al bina, še vedno ne razumem, kaj si jo vzame domov ali kaj? (obleko). Ali je to plačilo, da lahko možeki "frajerišijo", da so nekaj ur (ko mu žena rojeva) podobni kirurgom? (ha, ha)

Anonimen -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 13:32:20)

Vrže jo stran.

neja -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 17:15:10)

Tudi na Ptuju ni treba nič plačat, sploh pa prvič slišim za to in je res sramotno:grrr:

pika** -> Plačilo za partnerjevo prisotnost pri porodu (10.7.2005 23:13:38)

Plačaš lahko kasneje. Jaz sem šla not ok. polnoči.
Je pa res, da se zatakne pri odpustnici. Dokler ne oddaš potrdila o plačilu , ne greš ven - govorim za LJ - se je zgodilo pred dvema mescema cimri, ker je pratner "pozabil" plačat.:zmeden:
Moj je letel plačat takoj v pon ( rodila v soboto ), da mu ja ne bo kdo kaj rekel.:kuza:
Zanimivo, da drugje ni treba nič plačat, pa še priboljške dajo!:zajcek:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>