ursyly -> Kdo je preobčutljiv? (21.3.2010 18:13:18)
|
Zdravo, zanima me vaše mnenje - komu bi v tem primeru dale prav? Poteka družinsko kosilo (ožja družina: midva z možem, njegovi starši, moji starši, brat in sestra s partnerjem). Midva pričakujeva otroka. Sestra poda res nekoliko neprimerno pripombo, v šali: nekaj v zvezi s tem kaj če se otroček rodi s tremi nogami. Mož na to reagira zelo burno in je užaljen, češ da se tega ne govori, da na kaj takega noče niti pomisliti, kako lahko kaj takega namigne o konkretnem otroku. Sestra je nato užaljena nad moževo burno reakcijo. Jaz pa vmes - mislim, možu dam prav, res nihče ne sliši rad da nekdo poda tako pripombo na konkretnega dojenčka. Po drugi strani pa imam sestro zelo rada, dobro se razumemo in sva si zelo blizu in ne razumem, zakaj ji ne more tega povedati kasneje, v obliki pogovora. On je še celo potem zelo prizadet, ona tudi - čeprav se razidemo prijateljsko. Ona meni, da je preveč občutljiv, da ni treba da se obesi na vsako besedo, da ni potrebno tako burno reagirati. OK, prepričana sem da bo vse OK ko se naslednjič vidimo - vendar mi gre na živce, mi je hudo in neprijetno, da sploh pride do take situacije. Mož je sicer zelo zaščitniški, močan karakter (oven po horoskupu), včasih temperamentno podaja svoje mnenje, če meni da ima prav. Sicer se zelo dobro razumeva in se imava rada. Kaj ve menite - je mož reagiral preveč burno in preobčutljivo ali je bilo upravičeno? Rabim kakšno "drugo mnenje, ne vem kaj naj si mislim.
|
|
|
|