Eva** -> RE: vse najboljše (7.4.2010 20:28:28)
|
Sedaj ni potrebno k veleposlaniku, je pomembno samo sodišče. Zahtevaj odločbo na sodišču, zaradi kasnejšega urejanja posvojitelske vize. Urad za migracije je urad, kjer se izdajajo pitni listi. Zdraven imejte kopijo potnega lista, pa kakšnega poročnega, pa migracijske karte ( KOPIRAJTA) , jih boste rabili, mi smo kopirali v neki beznici zdraven taga urada in ni bilo ok smo morali naslednji dan nove prinest. Na Uradu bodite točni, rajši kakšno minuto prej, ker ima pomočnica vse dogovorjeno terminsko, in znori če ni tako kot si je zamislila. Mož gre urejat zadevo, ti pa čakaš zunaj. Ma mi smo se kar načakali, pa še tavečji otrok je bil zdraven, ki se ni mogel dočakat kdaj bo videl svojo sestrico tako da je bilo ful pestro. Ko bosta uredila vse na uradu, pokličeta veleposlanika, povesta kdaj morata prit iskat potni list, in on vama bo dal uro. Veleposlanik izda začasni potni list za vrnitev v matično državo. Slike vam uredi pomočnica. IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE V ponedeljek sem ti hotla napisat, da s spanjem nimam problemov, da spim kot klada, pa se mi je danes vse podrlo. Od enih zmešanih sanj, ki so vklučevale dom za otroke, našega malčka, osebje in mene, ki se matram spraševat kdaj spi in kaj je, se je kočalo z zbujanjem ob enih, potem so pa blodnje in nespečnost trajale nekje do štirih zjutraj. [sm=jezicek.gif] Pa je do tja še cel teden in pol. Kaj šele pride. Zrihtala papirje, so v prevajanju, letalske karte čakajo, zdaj morava samo še vizo in hotel zrihtat. Pri moji pameti sem šele zdaj ugotovila, da sva bila prvič in drugič v bistvu v ful dragem hotelu. [sm=zmeden.gif] Zdaj pa enga drugega gledam, pa se obremenjujem s tem, a sem naročila zajtrk zraven ali ne. Mam pa cajta. [sm=jezicek.gif] Prepostavljam, da zdaj ne bo treba nič k našmu veleposlaniku? To verjetno urejava na zadnjem obisku? In kaj je tale migrantski urad? Tam dobiva potni list, potem pa s tem k našemu veleposlaniku, ki nam mora zrihtat...kaj? Saj nama je povedal, pa je vse nekam odletelo, samo to vem, da mora met pasuš en štempl not. No ja, vsaj soba je zrihtana. Pa komaj čakam, da spet vidim našga malčka.
|
|
|
|