|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice doječe prosim za pomoč
20.3.2010 14:53:16   
Bubacka
Mamice rabim dober nasvet! Kako naj vem ali imam dosti mleka! Moja punčka stara 4 mes., do zdaj samo dojena, pri 4 mes tehta 5,300 kg. Slabo spimo ponoči, samo ob meni, pa tudi se dojimo velik. Čez dan pa spi po 15 min, vmes pa 1,5 uro bedi. Ona je moj drugi otrok, in res opažam drugačno dojenje kot prej. Včeraj sem poskusila z dodatkom 90 ml pred spanjem zvečer., in je vse popila, zaspala, potem se je zbudla čez 1 uro in se dojila na obe dojke. Tudi kašico sem ji dala, tako odpirala ustka kot vrabček, pojedla 50 gr. pol je jokala pa sem ji še naredila 50 ml. Ampak potem se še dojila. Ne vem ali so to zobki. Ali mogoče to da je bila 2 tedna mal prehlajena, pa bronhiolitis imela. Pleničko imaa lepo poljulano in pokakano. Jaz osebno vode in čaja popijem do 3 litrov na dan. Ne vem kaj ji ne paše. Včeraj celo jokala ko sem jo hotla podojiti. Ne vem kako naj bi si še pomagala, samo na to mislim. Velik tudi jokamo in bi bili pri mamici v naročju! Rabim pameten nasvet! Hvala!!!

< Sporočilo je popravil Bubacka -- 20.3.2010 15:12:59 >


_____________________________

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
20.3.2010 15:31:54   
juniorka
Hojla. Tudi nasa je stara 4m in smo imeli isti problem zvecer, ko sem opazila, da imam manj mleka. in sem zacela dodajat. Spije 150ml aptamila2 in cez pol ure, ko jo nesem spat, vlece se josko, ko da cel dan ni nic jedlauser posted image . pol pa spi od 5 do 7 ur, prej pa sva se na 2-3 ure ponoci dojile, cez dan pa na 1,5 -2 ure. to se tudi zdaj, ampak zvecer pa dam dodatek, ce vidim, da je tecna, ker je lacna. Ti kr ponudi flasko, raje vec naredi, kot premalo, tudi ce si z gosto zacela, lepo pocasi nadaljuj.
Nasa se tud zacne veckrat pritozevat med dojenjem, predvsem ko ne tece vec dovolj in mora 2,3x potegnit za en pozirk, ji ni vsec matranje ocitnouser posted image .. takrat preneham dojit, ce je pridna, pol jo pustim urco in pol, drugac pa cez par minut ponudim se drugo dojko. Je pa to ponavadi popoldne, ko res opazam, da je manj mleka.
No, upam, da postimata zadeve, da bo lepo rasla in bo zdrava. Lahko si pa tudi tehtnico sposodis in preveris, kolk popije... ampak spet ni vse kolicina, ampak kvaliteta...
pozdravcek

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
20.3.2010 15:37:40   
tassika
Pri nas je enak problem, s tem, da imam jaz dovolj mleka, ob 7 zvečer popije tudi 180ml AM in se še podoji, ampak čez 3h bo ona ponovno lačna. Ni važno a ji dam flaško ali ne bo ona čez 3h jedla, zdaj bom probala še zvečer v mleko dati eno žličko rižkota (rižeev kašice) da vidim, če jo bo to kaj bolj nasitilo. S tem, da opažam, da odkar ima flaško se ne zna več pravilno dojit, ker se ji ves čas zaletava, sevede na flaši ko neha vlečt, neha tečt, pri joški pa neuser posted image  samo sem vesela, da se sploh še hoče, pa tudi če sva obe mokriuser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
21.3.2010 7:48:06   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Bubacka

Ali mogoče to da je bila 2 tedna mal prehlajena, pa bronhiolitis imela. Pleničko imaa lepo poljulano in pokakano. Jaz osebno vode in čaja popijem do 3 litrov na dan. Ne vem kaj ji ne paše. Včeraj celo jokala ko sem jo hotla podojiti. Ne vem kako naj bi si še pomagala, samo na to mislim. Velik tudi jokamo in bi bili pri mamici v naročju! Rabim pameten nasvet! Hvala!!!

Pravzaprav ne vidim posebnega problema. Tvoja deklica je bila bolna, takrat se je verjetno slabše dojila, količina mleka se je zato zmanjšala. Zdaj se mora dojiti pogosteje, da bo količina spet večja. meni se zdi, da se obnaša povsem normalno. Na svetu ni otroka, ki ne bi občasno imel kakšnih for in foric, ki minejo, če preden mame pogruntamo, kaj je vzrok. Otroci niso narejeni po jusu in reglcih, zato se kar sprosti. Ni razloga za skrb.

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
21.3.2010 8:51:23   
eva1
Je jančika lepo povedala...moj tretji sonček je star 3.5 meseca..pri 3 mesecih sem imela ful krizo z mlekom, trajalo je približno 1 teden, da se je povpraševanje-ponudba spet vzpostavila..tiste dni sva se pač več dojila, tudi ponoči 2-3x (kar se prej nisva), sedaj smo spet na starem ritmu...jaz pač mislim, da je moje mleko za otročka najboljše, zato nisem nič dojdajala, ampak le več dojila(  pa tudi to da je mleko nekvalitetno in slabo ne vrjamem,. mleko se sproti prilagaja otroku, mati narava že ve!)!
Moja drugorojenka je v 2 mesecu ful prejokala, kaj je blo še danes ne vem, zredila se je za 1.4 kg, itak lačna ni bila...pojma nimam kaj jo je pičlo, potem je en dan nehala jokat lih tko kot je 1 dan začela..pride in gre...sej veš, otroci imajo vedno  kake fore da nam ni dolgčas :)
Se bo minilo, kr sprosti se  ..vse bo ok!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
21.3.2010 12:20:24   
fiksna
hej..ja, mi smo imeli isto! Stalno smo bili na zizI - skoz. S tem, da jaz do 6.meseca nisem ničesar dodajala, pa še skoraj 4 mesece sem imela hudo razpokane bradavice. Po mojem ni problem v lakoti, še manj v pomanjkanju mleka...meni se zdi, da otrok pač rabi bližino mamice in z zizo si le to najbolje zagotovi. To je pač stvar, ki traja in enkrat vsekakor tudi mine. Treba je potrpeti, ker ni druge rešitve.
Mi smo zdaj stari že 7. mes in se ponoči še vedno zbujamo vsako uro in še vedno se včasih dvakrat podojiva ponoči, kljub temu da sem jo pustila že tudi jokat in ne vem kaj vse....mislim, da otrok je tak kot je- eni rabijo več, drugi manj pozornosti. Le pogumno :)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
21.3.2010 15:57:02   
naja78
sicer nisem doječa,upam da bom čez 1 teden drugič,user posted image ti pa svetujem da dodajaš.in se ne obremenjuješ s tem ali imaš dost mleka.mala očitno rabi več in to zahteva.res je ,če je bila bolna,je slabo jedla,mleko je malo upadlo.pa kaj boš jo zdaj imela skos na sisi da bo količina enaka kot prej???user posted image jaz jo ne bi.

če vidiš da moraš dodajat,pač dodajaj.vsaj zvečer.
tak otrok ti spije zvečer po flaši že kot je ena napisala 250ml mleka.plus sisa.user posted image pa daj v flaško kašico,ki se meša z adaptiranim mlekom.nekatere mame že dajajo po žlici,nič narobe,če le otrok poje obrok in ne meče vse ven z jezičkom in je več svinjarije kot poje-se pravi da je pripravljen na hranjanje po žlici.

skratka ne požri se če nimaš dovolj mleka.uredi si urnik kdaj bo dojila,ne sili jo kar naprej s siso,tudi z drugo hrano ne,na 2 ure.mora bit vsaj 3-4 ure pavze,razen(če mene uprašaš - zagovarjam dojenje ampak res do 6,7 meseca,potem postopoma ukinjamo,...),res baje obstajajo otroci ki bi samo vlekli-samo sory to ne gre nikamor.

joka pa zato,ker je to pač začaran krog,več ko jo boš dajala k sebi,jo crkljala z joško,bolj se bo v to smer razvijalo.ni problema če poje 1,2x ponoč,samo na vsako uro,pa se jaz ne strinjam.
kaj pa duda???

vsekakor bi jaz probala uvset_ v hranjenju en red,skoraj ob uri točno(podnevi)-se da in je zelo priporočljivo,ponoči pa jošek  po potrebi in duda.
predvsem lažje ti bo.

(odgovor članu fiksna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
21.3.2010 18:23:35   
Taddy78
Probaj ji naredit več dodatka, pa naj spije kolikor potrbuje. Bolje da ostalo vliješ vstran, kot pa da delaš 2x obrok.

Sicer nisi napisala kolikšna je bila porodna teža, ampak se mi za 4.mesece staro pupiko zdi to nizka teža.

Na ziziko pa gre po flaški verjetno, da se še pocarta, ker če bi imela dovolj pri dojenju ne bi spila toliko dodatka.
Se pa pri 4.mesecih zeloooo radi cartajo, tako da jaz ne vidim nič slabega v tem, da bi bila rada skozi pri mamici v naročju user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
21.3.2010 21:48:19   
lilip

IZVIRNO SPOROČILO: naja78

sicer nisem doječa,upam da bom čez 1 teden drugič,user posted image ti pa svetujem da dodajaš.in se ne obremenjuješ s tem ali imaš dost mleka.mala očitno rabi več in to zahteva.res je ,če je bila bolna,je slabo jedla,mleko je malo upadlo.pa kaj boš jo zdaj imela skos na sisi da bo količina enaka kot prej???user posted image jaz jo ne bi.



A ni napisala, da je dala dodatek, pa ni bilo nič boljše?!?

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
22.3.2010 10:34:03   
naja78
joj user posted image user posted image sej sem prebrala.napisala sem samo zato,ker se nekatere mamice  obremenjujejo če morajo dodajat,ker bi rade dojile,.....

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
22.3.2010 13:29:03   
Bubacka
Evo mal poročam. Mi sva pile dodatek samo enkrat, 90 ml. Drugače je vedno odklanja. Danes naprimer, sinoči se podojila 2x na obe v razmaku 1 ura. Potem spala od 20 do 2.30 zjutraj, podojila se, zbudila se ob 4.30 in bedela je, vriskala opazovala... dojiti se ni hotla do 8.30, tudi flaško odklonilauser posted image . Stehtala sem jo, pred dojenjem 5260 in po 5350, ampak ni popila veliko.. Ne vem meni se zdi da ji zobki nagajajouser posted image ... Včeraj v 24 urah se podojila samo 6 krat, prejšnjo noč pa je na ful vlekla, plenička bila lepo polna... Bom še mal počakala, mogoče je res situacija začasnauser posted image . Hvala na odgovore

_____________________________

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
22.3.2010 17:08:13   
Jančika_
Bubacka, moj ima trenutno skoraj iste fore (star je 3,5 mes.).  Pri nas je sigurno posledica pretekle bolezni, ne najde še pravega ritma. Saj bo minilo. Pa bo potem kaka druga finta na sporeduuser posted image . Naslednji teden boš po moje že pozabila, kaj te je mučilo.

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
1.4.2010 12:50:34   
Bubacka
Joj. Res sem že pozabla kaj mene mučilo... Vse je minilo... Dojimo se polno, brez dodajanja. Včasih celo na usakih 2-2,5 ure. Zredila se je. Zasledila sem na netu, da za povečanje količine mleka zelo pomembno dojiti v zgodnjih jutranjih urah ob 4.00, 6.00 in 8.00h. In je res deluje, na mleko upliva samo če dojenček pridno pije!!! Čim več krat sem ji ponudila, tim več mleka je bilo pol!!! Tako da hvala vsem za nasveti.

_____________________________

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mamice doječe prosim za pomoč
1.4.2010 18:29:39   
Menta
IZVIRNO SPOROČILO: Bubacka

Joj. Res sem že pozabla kaj mene mučilo... Vse je minilo... Dojimo se polno, brez dodajanja. Včasih celo na usakih 2-2,5 ure. Zredila se je. Zasledila sem na netu, da za povečanje količine mleka zelo pomembno dojiti v zgodnjih jutranjih urah ob 4.00, 6.00 in 8.00h. In je res deluje, na mleko upliva samo če dojenček pridno pije!!! Čim več krat sem ji ponudila, tim več mleka je bilo pol!!! Tako da hvala vsem za nasveti.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Le tako naprej!!!!

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?