davčna na računu (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

princeska29 -> davčna na računu (19.3.2010 13:26:49)

mene pa zanima naslednje
kolegica je zaposlena in se ji je davčna "vsedla" na račun sedaj pa jo zanima če ji lahko davčna pobere vse iz računa ali ji mora ostati tisti znesek 430 eurov ali koliko že je za osnovno preživetje!!hvala za informacije

Pia* -> RE: davčna na računu (19.3.2010 14:05:45)

Morajo pustiti minimalni dohodek, + dodatek za vsakega vzdrževanega člana(družinsksega seveda) za katerega lahko dokažeš,da ga vzdržuješ. To se pravi pustiti ti morajo minimalno plačo +tisti dodatek za vsakega mladoletnega otroka.

Zakon o izvrbaš je zelo jasno napisan (ga nalepim,ko ga najdem). Če pa imaš dolg do banke pa mislim (nisem pa 100%) da ti lahko banka vse pobere.

Tasika -> RE: davčna na računu (20.3.2010 18:29:54)

Prihodke iz naslova plače (prejemki iz naslova rednega dela) morajo pustiti vsaj v višini zajamčene plače (odvisno od odločbe - zajamčena, minimalna, 70% minimalne - odločbe so v tem delu različne), ostalo lahko poberejo v celoti.

babylove -> RE: davčna na računu (20.3.2010 19:11:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Morajo pustiti minimalni dohodek, + dodatek za vsakega vzdrževanega člana(družinsksega seveda)

Morda kdo ve, koliko se doda za vzdrževanega člana? Minimalni dohodek + 3 otroci bi bilo koliko?

Tasika -> RE: davčna na računu (22.3.2010 18:26:45)

Toliko kot je DSP za 5 člansko družino (2 odrasla in 3 otroci).

Ampak nisem 100%.

Pia* -> RE: davčna na računu (23.3.2010 12:01:48)

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Morajo pustiti minimalni dohodek, + dodatek za vsakega vzdrževanega člana(družinsksega seveda)

Morda kdo ve, koliko se doda za vzdrževanega člana? Minimalni dohodek + 3 otroci bi bilo koliko?

Če sem jaz prav zasledila je 65€/os. tam nekje nisem pa 100%

Stran: [1]