Pia* -> Pogodba za določen čas, kdaj zapustiti podjetje? (19.3.2010 11:20:47)
|
Pozdravljene, Ker ste že velikim pomagale se tudi jaz obračam na vas. Znanka je v podjetju zaposlena 3 leta, vsako leto so ji podaljšali pogodbo za 1leto (v mesecu decembru). Letošnje leto je na podpis pogodbe čakal vse do 16.1.2010. To se pravi kar krepko čez en mesec. Po vsem pregledanem smo seveda mislili,da to pomeni,da je dobila za nedoločen čas, ampak smo se zmotili. Dobila je v podpis pogodbo za 3 mesece zaradi zmanjšanja obsega dela. Pa takojšni paniki je začela vneto iskati zaposlitev, katero je tudi našla in naj bi nastopila 1.4.2010. Sedaj me pa samo zanima ali lahko z 26.3 zapusti podjetje ne da bi delala še do 31.3, naj povem da je noseča 2 meseca in se ji že zelo pozna kako je nervozna in depresivna zaradi razmer v službi (jo razume katera nosečka pa pri prvi nosečnosti ni bila poleg tega se pa srčuje z zelo slabim odnosm v podjetju) Pogodbo sem pregledala in nikjer ne piše kakšni bi bile sankcije,če bi zapustila podjetje predčasno. Boji se namreč da,če bi jim povedala,da jo s ponedeljkom ne bo več,da ne bo dobila knižice ali pa da jo ne bodo odjavili pravočasno. bolje rečeno,da bi ji nagajali. Sedaj me pa zanima ali je bila katera v podobnem položaju in kaj naj ji svetujem. Seveda smo razmišljali o bolniški ampak mislim,da se ni smisla sklicevati po ne potrebnem na zdravstveno ustanovo saj jih bo v nosečnosti lahko še kako potrebovala. Prosim za nasvete.
|
|
|
|