jabolka alergena ??!!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

črticaa -> jabolka alergena ??!!! (18.3.2010 21:03:46)

pozdravljene

moj sinček je star 13 mesecev in včeraj sva bila na dermatološki,... ugotovili so da ima suho kožo zaradi alergij in sem ji povedala naš povprečni jedilnik in je rekla naj takoj izločiva jabolko ker je zelo alergen[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]
sedaj pa moje vprašanje,.. zakaj potem jabolko uvajamo med prvimi sadji[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] sploh mi ne gre skupaj,...

a je mogoče ona kaj zamešala??? vrjamem da je kAKŠna tukaj dovolj pametna da mi odgovori

hvala in lp[sm=smiley1.gif]

PC Baby -> RE: JABOLKO ??!!! (18.3.2010 21:14:22)

Svašta. Nisem dovolj pametna, da ti odgovorim, se pa čudim s tabo.

luan -> RE: JABOLKO ??!!! (18.3.2010 22:08:21)

[sm=smiley22.gif]Enako se čudim.

Hope2 -> RE: JABOLKO ??!!! (19.3.2010 6:00:57)

Naš ima alergijo na hruško. Pa se tudi med prvimi uvaja. Za jabolko ne vem, sem pa enkrat brala, kateri sadeži in zelenjava iz štacune so najbolj polni škropiv in ostalih strupov, pa so bila jabolka na prvem mestu od sadežev. Mogoče je v tem težava[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

zaspancek1 -> RE: JABOLKO ??!!! (19.3.2010 7:54:36)

Ja, je cisto mogoce. Nas mali je v zacetku takoj po zauzitju domacega, neskropljenega jabolka (razlicnih sort) dobil rdece fleke po obrazu (pa ni bilo vazno ali je bilo surovo, kuhano...). Fleki so sicer po parih munutah izginili, jabolka mu pa potem se dolgo nismo dajali. Je pa brez problema jedel jagode, hruske, kivi, pomarance,...skratka cisto vse, samo jabolk ne. Po nekaj mesecih je ta reakcija izginila in danes jih z veseljem je.

Hope2 -> RE: JABOLKO ??!!! (19.3.2010 8:12:24)

Zaspanček po kolikih mesecih ste probali spet jabolko? Mi smo probali po 6 mesecih spet hruško, pa je isto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

zaspancek1 -> RE: JABOLKO ??!!! (19.3.2010 8:30:47)

Po ene stirih mesecih ni bilo nobene reakcije vec. Res ni imel uradno dokazane alergije na jabolko (ni imel npr. suhe koze, prebavni tezav ali cesa drugega), je bila pa reakcija na obrazu po zauzitju res takojsnja, tako da mu nekaj v jabolku res ni ustrezalo. Sem mislila, da kislina, pa je npr. kivi in pomarance jedel brez problema, tako da nimam pojma kaj je to bilo.
Hope2, upam, da bo pri vasemu tudi minilo.

muca*maca -> RE: JABOLKO ??!!! (20.3.2010 8:21:29)

Zaspanček, res je, kar so ti rekli: jabolko je fuuuuul alegeno.

Jaz sama sem alergična na jabolka, če ga pojem, me lahko začne srbeti grlo, ustnice, nebo, dobim prebavne krče, koprivnico in posledično suho kožo, otečene in solzen oči ali pa vse našteto. Zao se tudi jaz sprašujem, kam tako hitijo z jabolki?????

Moj nasvet je: izogibajte se jabolkom, tako surovim kot kuhanim vsaj za nekaj časa.

Pa veliko uspeha in lp

Stran: [1]