violinski -> nov dan je avgustovke (9.7.2005 20:48:05)
|
Da še malo pametujem o kremicah - pri ta prvi piki smo začeli s hladilno kremo, ki smo jo dobili v porodnišnici, potem prešaltali na Niveo. Ritka je postala obupno rdeča in pikasta, če sem uporabljala Sensitive varianto, ki ima nekaj cinka, je bilo še slabše (je zelo redka krema). Poskusili smo odpraviti situacijo z Bepanthen mazilom in je delovalo nekaj manj kot nič ;) Po nasvetu pediatrinje smo kupili Bebival, hladilno mazilo, ki se mu je nekoč reklo Lampretovo mazilo in ga delajo Galenski Laboratoriji za Mariborske lekarne. V Ljubljani se ga 100% dobi v lekarni Murgle in v lekarni WTC (kar gre meni na roko, ker sem doma v BS3). Ta krema je zadetek v polno. Velika škatla 150ml se dobi za nekaj manj kot 2000 SIT, traja pa tudi do tri mesece, če mažeš otroka ob vsakem previjanju. Ker je pika dobila izpuščaje v trenutku, ko je šla v vrtec - tam so uporabljali kremo za ritko od Johnsons&Johnsons kot alternativo Nivei, sem kupila eno škatlo tudi za v vrtec. No, zdaj ima pika 20m (je še v pleničkah - čeprav se kdaj pa kdaj spomni in vpraša za kahlico, predvsem pri kakanju) in ritko namažemo samo če se 'grdo' pokaka in včasih pred spanjem. Sploh sem ugotovila, da je vsako hladilno mazilo (rumeno in gosto) bolje od katerekoli bele dišeče kremice. Po drugi strani pa je mogoče, da moj :modri: ne bo tako občutljiv kot je bila moja :roza: Nivea je v naši hiši postala 'tabu tema' :)- (že jaz sem od svojega 5 leta starosti alergična nanjo), razen za nahrbtnik, ki nam še vedno prav pride in bo za ta drugega tudi izjemno uporaben. hugolina, če so plenice 70*70 namesto 80*80 tudi jaz mislim, da ne bo nobenega problema, kvečjemu bodi vesela, boš imela 10cm2 manj za likat :sloncek: :bravo: :sloncek: :bravo:
|
|
|
|