Tunizija (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Ayolinca -> Tunizija (18.3.2010 7:46:58)

V katero od letovišč v okviru Tunizije se najbolj splača iti (Djerba, Hammamet...)? Kaj priporočate?
In kaj se da videti? Kam se lahko gre na izlet?

Hvala!




kristinaj -> RE: Tunizija (18.3.2010 9:04:32)

jaz sem bila na djerbi in ne bi šla več... okoli hotela nič razen peska, v hotelskem kompleksu je ok, samo vzeti moraš 4 ali več zvezdic, izlete doplačaš in so brez veze, kamele lahko jahaš v okolici hotela, če bi šla na izlet bi šla na tistega po djerbi, če hočeš pa it v mesto, moraš it s taksijem, ga dobiš vedno in so ok..

če bi še 1x zbrirala bi raje šla v turčijo...




sunny24 -> RE: Tunizija (18.3.2010 10:32:50)

Smo bili v Hammametu + 3 dni na safariju in je blo mega.
Se pa spomnem da smo šle s prjatlco na nek izlet z ladjico in je bil stran vržen denar. Za ostale izlete se sploh ne spomnem kateri so bili...Je šlo že 11 let mimo...





Čebel@ -> RE: Tunizija (18.3.2010 11:12:51)

sem bila v Hamametu v hotelu s 5* in mi je bilo vse super-izlete sem pa že malo pozabila(edino sem spomnim da smo šli za cel dan v šoping na Medino)




liliana -> RE: Tunizija (18.3.2010 11:18:27)

Verjetno v eno oazo, pa v berbersko naselje, pa tisti rimski amfiteater pogledat, pa še mošejo v Kairoanu, pa slano jezero ob vznožju Atlasa (to je običajno na poti "na safari"......pa Kartagino, Tunis, pa Sidi Bou Said......

V bistvu je skoraj vseeno ali greš v Djerbo ali v Hammamet....izleti so povsod isti, safari in jahanje kamel pa tisto, kar je zgoraj napisano......namestitve pa verjetno tudi.....20 km hotelov ob obali, vsaj tako je bilo v Hammametu pred 10 leti, zdaj je mogoče že 30 km hotelov....hoteli so pa vredu......jaz sem imela hotel z manj kot 4 zvezdicami, pa je bilo bistveno, bistveno, bistveno boljši kot katerikoli hotel na Hrvaškem s tremi zvezdicami......







gita10 -> RE: Tunizija (18.3.2010 11:32:10)

Na Djerbi smo mi šli na vse izlete- in nam ni bilo v 14 dni nikoli dolgčas, ker smo šli vsak drug dan na izlet.
Imaš pa izlet po Djerbi- katerega smo mi ispeljali enkrat v lastni režiji ( krokodilja farma, sinagoga, mošeje...)
potem nepozaben Douz,matmata ( izlet v saharo...)
izlet z Gusarko ladjo ( predvsem doživetje za otroka)
Berberski večer zelo zanimiv - skratka dobro vendar moraš računat, da smo mi v Tunisu za te izlete zapravili kar nekaj denarja- vendar pri meni je itak sistem da tam ko sem moram vse prelaufat in pregledat. bazen imam pred hišo , do morja sem pa v uri in pol od doma tako, da ne potrebujem ne enega en drugega.

Hamamet je pa druga zgodba. V Hamametu se pa dejansko veliko dogaja - mi smo bili prav jezni, da smo dobili polpenzion ker tam bi pa jaz vzela samo nočitev z zajtrkom- tam me je predvsem navdušila kuhinja njihovih restavracij- sem kar lačno postala ko pomislim.
Izlet je pa zanimiv v Tunis, spet smo morala na gusarsko ladjo zaradi otroka- vendar je bila tukaj veliko slabša ekipa gusarjev, v jasminu imaš zabaviščni park za otroke ( ala mini gardaland)- veliko več je nočnega življenja, ki je mene in moža potegnilo noter- sin je pa moral za nama "trpeti"




Stran: [1]