rdeče pikice- pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


daisyb -> rdeče pikice- pomoč (17.3.2010 21:33:20)

pozdravljene,

me zanima, če je imela katera podoben problem. Moj sinek je star zdaj 9 mesecev....prejsnji teden je bil bolan in sem zacela dajat antibiotik..pol je blo boljše. v nedeljo je imel skoraj 40 vročine in v ponedeljek tud kar visoko vročino. jedel ni skoraj nič. včeraj in danes je brez vročine in zgleda v redu...še je na antibiotiku. bila sem pri pediatru in ni blo nič posebnega..le vnetje zgornjih dihalnih poti..urin je bil ok. dva dni ima mal driske..in dans so se mu pojavile najprej po trebuhu nato po hrbtu rdeče pikice...sedaj pa se vidijo še po obrazu. kaj bi lahko to bilo? drugače pa zgleda čisto v redu..ni nič slab in ga ne srbi. ali je mogoče odziv na vročino ki jo je imel..ali kaj kar ne prebavlja v redu..
se je katera srečala s podobnimi težavami.

lp




vanilla -> RE: rdeče pikice- pomoč (17.3.2010 22:04:51)

Glede na opisano bi rekla, da je najprej preboleval neko virozo, da je pač dobil antibiotik, potem pa zna bit, da je dobil še 6. bolezen... Dva ali tri dni visoke vročine, nato vročina pade na normalo in se pojavijo pikice, ki tudi trajajo dva do tri dni.

Naša je bila v januarju najprej prehlajena, nato je dobila vročino in smo mislili, da je zaplet prehlada... Pa se je izkazalo, da je 6. bolezen.

Je bil v stiku s kakšnim otrokom pred nedavnim? Inkubacijska doba 6. bolezni je od 7-17 dni.




koala.cek -> RE: rdeče pikice- pomoč (17.3.2010 22:08:34)

ni nujno da je 6.bolezen. lahko so se pojavile pikice zaradi vročine. mine v dnevu, dveh. ponavadi niso nič razdraženi.




MUREN -> RE: rdeče pikice- pomoč (18.3.2010 9:01:22)


Ja, tudi pri nas so bile pikice, pa najprej 3 dni visoka vročina. P je rekla, da gre za 6. oz 7. bolezen-dobila je claritin. Pikice so izginile čez dober teden dni. Bilo je pa 2 tedna po cepljenju (ko je bila stara 1 leto).




Stran: [1]