dojenje na začetku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


biga -> dojenje na začetku (17.3.2010 16:32:04)

Imam teden dni staro hči, ki se želi dojiti vsakič, ko je budna. To je včasih na pol ure, včasih eno uro, ponoči pa se zbudi vsako uro in ne zaspi brez da bi jo priklopila. Problem je, ker ne vem, če je lačna ali samo želi stik z mano. Non stop rine rokice v usta, ko ji dam dojko, pa ne sesa dolgo, ker ponavadi zaspi. teža narašča v redu. A je normalno, da so na začetku novorojenčki tako lačni, ker pri enem podoju dobijo premalo mleka?




mini86 -> RE: dojenje na začetku (17.3.2010 16:38:29)

a če ji nebi dala čez dan na pol ure bi se pa jokala al kako..mislm da ni neke panike, mau potrpi..če se dojita na tok pogosto dvomim da bi bila lačna in bi imela premalo mleka..ti samo vztrajaj in tud pomisl ne na kšno dodajanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]kmal bo bolš




zmajaz -> RE: dojenje na začetku (17.3.2010 16:39:50)

Ja pri teden starem novorojenčku je to čisto normalno in tudi če se ne doji zaradi lakote, ampak zaradi stika s tabo, je pri taki starosti to čisto OK in ji tega ne smeš odrekati. Saj bosta počasi prišli na nek bolj ustaljen ritem hranjenja, samo zdaj je še prehitro za kaj takega.




10ka -> RE: dojenje na začetku (17.3.2010 22:04:41)

dejansko se ne rabi non stop dojit, bolj jo pomirja samo sesanje in tvoja bližina. vse lepo in prav, dokler tudi tebi to paše. mogoče bi bilo dobro, da jo "odklopiš" ko zaspi med dojenjem, da se ne bo navadila spati z bradavičko v ustih. kaj pa duda? 




Menta -> RE: dojenje na začetku (18.3.2010 18:09:20)

Pri tako majhnem dojenčku je to vse normalo. Ves ta ritem se še vzpostavlja. Dojenček rabi mamico, stik ga pomirja in tudi sesalni refleks je zelo močan, zato rabijo veliko sesanja na začetku. Pa še to: več kot bo "priklopljena" več bo mleka in to je samo dobro.

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na začetku sicer ni tako pogosto rabil zizike, ker je veliko spal. Ko je pa jedel, je pa trajalo tudi več kot eno uro, da se je najedel in nacarkljal. Pa se je vse uredilo. Zdej poje prej kot v 5 minutah, zvečer pa malo več, ker še vedno rabi mamico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Aja, star je štiri mesece.




Stran: [1]