Misek -> RE: koliko jih je dejansko za vekomaj? (20.3.2010 23:42:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek drugo, kar se sprašujem je to, kar vidim in berem tudi na tem forumu. žene, ki se jim ne da it z možem v posteljo, večno tarnanje on bi, jaz sem utrujena, samo zanimivo pa je, kako hitro se spravijo k energiji, ko je na vidiku ljubimec. in to kakšni energiji! najprej se je treba polepšat, naenkrat najdejo čas zase, za frizerja, za hitro dieto, za menjavo garderobe, da niti ne omenim koliko energije je potrebne za skrivat razmerje! seveda isto velja tudi za moške, ko je na vidiku ljubica. torej, varanje je načrtno, preračunano dejanje, v katerega je potrebno vložiti čas in energijo, zato je to zavestno dejanje. Nacrtno ti se prileze kavica? Nacrtno si se slabo poseksala z mozem zadnjic? Si nacrtno bila otorzna ob..... itn... Custva, custvovanja se ne da nacrtovati.. in pravzaprav niti ti ne ves, kako bi se "nacrtno" razcvetela, ce bi te nek tip, ki ti sede izkazal mocno zanimanje zate. Saj ne mislis varati.. samo cutis se nekako morda posebno (kakor se ze zdavnaj nisi), zenstveno, privlacno... In dobis polet, da se zrihtas, d anaredis to in ono... pa sploh ne rabis varati... N drugi strani pa morda popolna navelicanost nad pranjem peglanjem ipd... pod bteskim stresom v sluzbi.. in voila - izhod.. nekaj samo zate (kakor odhod v kino s prijateljico ali staro druzbo); trenutki, ko lahko izstopis iz norega vsakdanjika in si nekaj posebnega, nekaj drugega, nekaj kar si zelis pravzaprav biti se vedno, saj si nekoc bila.... Nacrtno ne custvujemo - ali pa, kakor vzames. Nacrtno te moti tasca? Lahko si pomagas ce ni nacrtno, nacrtno jo vzljubi - zacni custvovati drugace. stvar je torej samo v glavi. če si se odločil biti z nekom, je varanje nedopustno dejanje in čisto možno se je odločiti BOM ali NE BOM. Tisti BOM prinese za seboj posledice, ki vplivajo na celo družino in ožje sorodstvo, socialni ter demografski položaj posameznika. Glede na to, kar berem, se mi zdi, da se je večina nekako s tem sprijaznila in "ne da roke v ogenj" - to je zame že začetek prikazovanja slabega namena, v smislu, hej, če bo pač prišlo, bo pač prišlo in opravičilo "vsi smo krvavi pod kožo" je nikakršno opravičilo, ki kvečjemu lahko ima neko težo samo pri bitjih, ki nimajo razuma in jih vodi nagon. če med takimi obstaja tudi človeško bitje, je zelo žalostno, da ste si ga izbrale kot moža in očeta svojih otrok, če misli s svojim tičem. to pa pove veliko tudi o vas samih. meni je varanje nedopustno in neopravičljivo dejanje Povdarjeno je lahko zgolj zavedanje o lastni nepopolnosti, pa ne zato ker ljudje nocemo, temvec zato ker je to resnica o ljudeh. In ne glede na to, da je resnica precej razocarujoca, je taksna kot je. Resnice ne naredimo ne ti, ne jaz. resnico naredi tisto povprecje, nad katerims e nekateri zelo cudijo / cudimo. Z druge strani, ce vem da sem sibka in krvava pod kozo, vem, da se moram paziti in se izogibati situacij, ki me lahko zavedejo (pripovedna prva oseba), saj prevelika prepricanost v lastne zmoznosti nadzorovanja custvovanja zna biti... lari fari.... Z druge strani, zivljenje je samo eno in ce moj partner ni oseba, ki bi me lahko toliko "ocaral/zacaral", da mi ne bezijo misli in hotenja drugam... potem morda nisva za skupaj in vztrajanje v taksni zvezi, ker smo si obljubili postane samo zaklonisce za pomankanje poguma in odlocnosti - varen dolgocasen pristan, ki ga oprenasamo ker nimamo poguma zapluti cez morja o katerih sanjamo. Hudica, s tasnim clovekom pa ze ne bi zivela... da je z menoj zato ker nima hrabrosti iti za tistimi, kakor ga vlece.... Ti bi s taksnim? Saj je zvest.....?
|
|
|
|