|
RE: Dolenjke, 3,. del 11.4.2010 11:35:47
|
|
|
|
rea27
|
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30 Rota virus, groza. Rea upam da bote kmalu bolje . Midva se še odločava al bi dala malega cepit al ne. Ker ste vse šle skozi, dejte mal kak komentar. valentinčica...naša mala ni bila cepljena proti nobeni stvari...in bi bilo vse čisto okej, če bi bila maleeeenkooooost starejša. Stvar je v tem, da jo je nalezel moj nečak..pa ne bom sedaj o odgovornosti staršev, ko jim zbodli otrok..pa da se ga ima doma v izolaciji dokler je kužen...neeeee...mora se še kak dojnček okužit, ki ne zna poveda kaj ga boli in kje ga boli in ali ga boli, ali mu je slabo, ki že hodi in govori, ki že razume pravljice...kaj pa naj jaz s svojim 11 mesečnim otrokom na pediatriji počnem?!?!?!?! A naj ji rdečo kapico berem, ko me sploh ne razume polovico kaj ji govorim..a naj jo šetkam s trebuhom gor in dol..jasno da ne..saj smo kužni in na hodniku nimamo kaj početi..torej ti preostane soba 2x2 in v njej tri nabuhane postelje polne bacilov in pleničnih izpuščajev, alergij..sori...sem se mal zakašljala.. torej: po mojem mnenju je proti rota virusu sploh ne rabiš cepit, ker so bili v bolnišnici dejansko tudi otroci, ki so bili proti rv cepljeni, pa so ga vseeno dobili..torej ne vem, zakaj bi bilo potrebno otroku špricat kemikalije v rit, če virus tako ali tako fašejo..pazi..to je moje mnenje..sej se bo verjetno vsul plaz kritik ampak me prav boli *****! Torej, če imate majčkenega otročka doma, ga v času ko razsajajo te p***arije (se opravičujem a sem še vedno ful pist of) lepo čuvaš doma, malo omejiš obiske, sploh malih otrok, ki so že v vrtcih in je..z malo sreče ti bo uspelo lepo pregurat čez..ko pa je enkrat otroček že star 2-3 leta ni nobene panike več... Pri nas je bila samo zato, ker je postajala apatična, na rokah mi je dobesedno hirala, dobila je vdrte oči in temne kolobarje, nismo spravili niti kapljice tekočine več vanjo...no ..to pa je alarm..In tudi jaz, ki sem naštimana zelo alter in homeopatsko..nisem niti zza 1 min razmišljala..ampak sem jo peljala na urgenco..zraven sem seveda tulila ko blesava, zakaj mora to moj mali dojenček trpet?!? Zaradi neodgovornih staršek, ki jih ima okužen otrok, ki sedaj veselo skaklja po vrtu in se smeji, ves popacan od čokolade in sladoleda...se afna ko kaka opica...moja, pa nima pravice se borit na naraven način proti virusu ker je premajhna... Sej v tem skropucalu informacij ne vem, če si dobila odgovor...povzetek torej: če jo obvaruješ (do enega leta) pred malimi nadobudneži iz vrtca je vse okej..tudi potem je okej...lažje prenesejo. Samo mirno in z veliko mero opazovanja svojega otroka...ostalo pa naredi materinski nagon... Mi se moramo jutri spet nazaj pokazat...spet jo bodo špikali..itd...a ni panik..nazaj jo sigurno ne bodo več sprejeli..no way. Od kar je doma ima 36,3..veselo se igra, šiba po hodniku gor in dol, pije skora 1 l tekočine!!!!!! Pojedla pa je tudi že skutico in banano..počasi, a bo šlo...v bolnišnici?!?!?! heheheheh..eee, tam pa nas več ne bodo videli.. Ko tvoj otrok, ki ima 4 zobke dobi šnicl za pojest in ko napišejo v karton, da ni poojedel kosila in je to razlog, da ostane v špitalu še dlje...drage moje....pa to je nonsense!!!! Ma nimam besed nad to uradno medicino, sploh nad peditrijo ki jo furajo v kao dobrobit otroka?!?! Aja, a tako..ko sem pa jaz z Evo not prišla je pa niso hoteli pogledat , češ, kaj si pa mislim kar tako uletet na urgenco..kar lepo domov pa jo po žlički filat???!?!?!?!? Aja..ne, tega pa res nisem počela preostale 4 ure!!!!! Katastrofa....sej potem ko so jo sprejeli je pa taista pediatrinja ki je ni hotela pogledat prišla in hodila kot mačka okrog vrele kaše..ma marš!!!! za v cajtnge!!! In, ja...podpisala sem izjavo, da grem domov na svojo lastno odgovornost, kot zelo arogantna mati, ki očitno zanemarja svojega otroka, ker mu ne dovoli zdravstvene oskrbe?!?!!? V vseh otročkih knjigah piše, da otrok do 1-2 let nima vročine, če je ta cca 38,6, - 38, 7... to je le povišana telesna temperatura...in do 40,5 stopinj C se nikamor ne hodi z otrokom!!! In se nikakor ne zbija vročine..Pazi! Če nima vročinskih krčev, seveda..to je drugo!! To je popolnoma nova zgodba.. tukaj pa slišiš ko se dva tehnika pogovarjata koliko naj napišeta v karton enemu otroku, ki ni imel vročine...da ne bo zgledalo da je podhlajen. Otroku sta namerila 36 st.C, v kartoteko pa napisala 36,6, da jih ne bi slišala od doktorice, da je otrok podhlajen...??????!!!!!!!?!?! ejejejejj... tako...sedaj pa naj pride kaka anonimna..ma jo tako na gobec mahnem, da se ji bodo vse čebelce in komarji prikazali...pa ne mi zdej z zenom težit, pa da naj diham..ko je človk pistof, je pistof...pa upravičeno..
|