Jeziček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


leah -> Jeziček (8.7.2005 16:22:21)

Evo,mi zdaj že kake tri tedne pridni papamo gosto hrano,zanima me ali je to normalno,da vedno,ko ji dam z žličko v usta hrano,ona nekak jeziček da ven,tako,da ji gre malo hrane iz ust.
Sicer se to meni ne zdi nič nenavadnega,me je pa moja mami presenetila,da jaz tega kao nisem počela:zmeden2:in da to ni normalno.Kaj se vam zdi.




Carmen -> Jeziček (8.7.2005 17:01:54)

moja je delala isto, meni se zdi čist normalno. Je pa res, da tega vedno manj. Predvsem sem opazila, da tega ne počne, če ji žlico hitro vzamem iz ust, to pomeni, polno žlico dam na jeziček in z enim potegom 'obrišem' hrano ob zgornjo ustnico, nič ne popravljam.




tasika12 -> Jeziček (8.7.2005 18:10:48)

Tudi jaz sem isto opazila pri moji punčki. Pravkar sem pričela z okušanjem še česa drugega kot mojega mleka in se mi dogaja čisto isto, tako da se mi zdi da je več odzunaj kot v ustih.
Pozdrav

Tašika




Maš -> Jeziček (8.7.2005 18:42:04)

Če se ne motim, naj bi bil eden izmed znakov, da je otrok pripravljen na uvajanje goste hrane, to, da tega ne počne več. Tako da je povsem normalno in bo izginilo. Kdaj, pa ne bi vedela. :zmeden:
Lp!




leah -> Jeziček (8.7.2005 19:45:19)

Ja sam moja je stara 6 mesecev in sicer prav lepo je.sej ne da je zunaj več kot notri-imava že tri obroke dnevno-po nasvetu pediatrinje-sam ta jezik je velikokrat zunaj.
Ah,bo že pomoje ae?:zmeden2:




Gina -> Jeziček (8.7.2005 20:03:40)

To je čisto normalno. Vsak otrok se mora najprej naučiti jesti gosto hrano. To je tako, kot tudi hodi najprej štorasto, pa pada, pa se opoteka. Pri hrani je isto. To je zanj težko. Pri nas je edino Dan to kar v 3. tednih znal, druga dva sta pa imela probleme, pa sta bila oba že 6 mesecev stara, Dorian celo 7, ker ni hotel jesti po žlički in pika. Ni znal. Pa še potem sem se več kot en mesec matrala, da je gospod pogruntal kako se sploh pogoltne, oz. kam mora dat jezik. Če samo malo ven jeziček moli, je to super, če sploh zna pogoltnit je že super.
Nič skrbet. Vse je to normalno in mine.:)




Bejba -> Jeziček (8.7.2005 20:26:12)

Temu se reče izplazenje jezička in na začetku vsi to počnejo, ker ne znajo jest po žlici. A se ponavadi kmalu naučijo in ni več problema s tem. Mi smo to "veščino" osvojili mislim, da v kakšnih dveh tednih.

LP; Bejba :rozica:




Talija -> Jeziček (8.7.2005 23:46:47)

To ni nič nenavadnega, saj se otroček šele navaja na gosto hrano. Tudi moj mali je star toliko kot tvoj in približno tri tedne jemo gosto hrano. Glede jezička pa mi je pediatrinja svetovala, naj ga hranim na začetku v naročju (zaradi boljše kontrole trupa in glave).Žličko s hrano pa naj mu ponudim tako, da mu jeziček potisnem navzdol ter počakam, da z zgornjo ustnico sam posesa hrano v usta. Neverjetno- a lepo funkcionira. Poskusi še ti.




leah -> Jeziček (9.7.2005 16:05:50)

Bom.Hvala za nasvete!:rozica:




Stran: [1]