Najbrž sem iz lune... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

cezar -> Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 19:34:08)

ok...bom kratka.
Jaz delam dopoldne, on dela popoldne-non stop. Običajno pride zvečer, ko otroci že spijo ali pa ravno red tem...  Vse kar mu je "mus" je da zjutraj pelje otroke v vrtec. Potem je frej. Kaj dela dopoldne - ne vem!

Skratka.... pravi, da ob sobotah mora hodit ne "rekreacijo" ker potrebuje čas zase.... ok, pa naj. Ko pa ga vprašam kdaj grem lahko jaz, se odgovor glasi naj ne bom egoist, saj sem bila v preteklem letu 3x vzunaj.

ok...vprašanje:
1. a je moškim res težko doumeti, da ženske tudi potrebujemo čas zase? Da to ko smo v službi ni nša čas?

2. a vam je to normalno?

3. Kaj svetujete?

Kerensa* -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 19:38:14)

IZVIRNO SPOROČILO: cezar
a je moškim res težko doumeti, da ženske tudi potrebujemo čas zase? Da to ko smo v službi ni nša čas?

Na splošno je ta problem očitno zelo razširjen, jaz pa ga na srečo nimam.
2. a vam je to normalno?

Da moški tako razmišlja? Ne. Da ženska potrebuje čas zase? Ja.
3. Kaj svetujete?

Vzemi si čas, ne da bi prej njega prosila za dovoljenje za to. Če ne drugega, se zvečer, ko on pride (npr. v petek), brez besed spakiraj ven in pridi, ko boš pač prišla. Tega očitno še nisi naredila in ko enkrat boš, bo morda dojel, da misliš resno. Ali pa tudi ne. Sporoči.

baguSka -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 19:48:29)

Ko bos dovolj jasna in glasna bo verjetno dojel... dokler se mu bos pustila, pa bo tako kot je. Bodi bolj trdna, mocna in odlocna in tako kot si on vzame cas zase, si ga daj tud ti zase!

end1 -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 19:56:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

3. Kaj svetujete?

Vzemi si čas, ne da bi prej njega prosila za dovoljenje za to. Če ne drugega, se zvečer, ko on pride (npr. v petek), brez besed spakiraj ven in pridi, ko boš pač prišla. Tega očitno še nisi naredila in ko enkrat boš, bo morda dojel, da misliš resno. Ali pa tudi ne. Sporoči.

to bo čist Ok, čimprej to stori, pa magari če se greš sam z avtom ven vozit!

Gina -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 20:14:32)

On te čustveno izsiljuje, ti pa padeš na finto. Delaj tako kot on - briga te, kaj partner reče, naredi po svoje. Saj tako on dela, a ne? In se nič ne sekira, a se ti razburjaš doma al ne. Dejanja poganjajo svet.

Drugače pa tole ni nič, če dela ves čas samo popoldne. Saj en cajt je to ok, na dolgi rok se pa dva človeka takole precej preveč odtujita. In zmanjka tolerance, ker zmanjka lepih trenutkov med njima, ker ni cajta. Tako da fajn bi bilo, če bi začel delat na tem, da ne bo delal ves čas popoldne.

luan -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 21:52:41)

ok...bom kratka.
Jaz delam dopoldne, on dela popoldne-non stop. Običajno pride zvečer, ko otroci že spijo ali pa ravno red tem...  Vse kar mu je "mus" je da zjutraj pelje otroke v vrtec. Potem je frej. Kaj dela dopoldne - ne vem!

Pri nama je isto, on dela samo popoldne in pride, ko vsi že spimo(beri:enkrat po polnoči), jaz delam načeloma samo dopoldne, razen ko sem dežurna.Pa oba sva vsak drug vikend odsotna in to ne isti vikend, tako da se že za vikende ne vidiva.Dopoldne on prespi, razen če mali ni v vrtcu.Je pa šele drugo leto v vrtcu.Prej ga nisem imela, pa je tudi rekel, da bi raje videl da bi šel, saj rabi dopoldne čas zase.Pa ja de[sm=smiley1.gif].
Skratka.... pravi, da ob sobotah mora hodit ne "rekreacijo" ker potrebuje čas zase.... ok, pa naj. Ko pa ga vprašam kdaj grem lahko jaz, se odgovor glasi naj ne bom egoist, saj sem bila v preteklem letu 3x vzunaj.

Ob sobotah pa ima itak čas zase, saj ima tekmo in po tekmi itak žur.In navadno pride v nedeljo zgodaj zjutraj domov.Jaz pa že eno leto nisem bila zunaj, saj sem bila prej noseča in trenutno na porodniški.

ok...vprašanje:
1. a je moškim res težko doumeti, da ženske tudi potrebujemo čas zase? Da to ko smo v službi ni nša čas?

Ja, mojemu je to težko doumeti.2. a vam je to normalno?

Sem se že tolk navadla, da mi je normalno.3. Kaj svetujete?

Navad se, ker spremenila ga verjetno ne boš.

Midva tako funkcionirava že dvanajst let in se nisva še nič odtujila.Grem pa tudi jaz zvečer drugače ven in pridem zjutraj domov.Čeprav sem nekajkrat šla samo k mojim staršem prespat[sm=smiley36.gif], on je mislu da sem ga bog ve kje žurala.

špelin@ -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 21:58:23)

ok...bom kratka.

ok...vprašanje:

2. a vam je to normalno?

3. Kaj svetujete?

A bejž, no?? Enostavno si omisli neko redno sprostilno dejavnost (pa naj bo to vadba ali pa samo kava&čvek s prijateljico) in takrat pač greš, tako kot on ob sobotah na svojo rekreacijo. Bo že preživel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

K_a_t_i -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 22:03:28)

Dokler ga boš spraševala pomeni, da nisi odločena, da bi rada šla ven. Ko si boš dejansko želela it ven, se boš zmenila s kolegi in ven tudi šla. Morda malo čuden odgovor, ampak iz tvojega posta berem predvsem, da ti ne paše, da je on zunaj, ne pa tudi, da si ti tega želiš.
Lp

zmajaz -> RE: Najbrž sem iz lune... (13.3.2010 22:24:33)

IZVIRNO SPOROČILO: luan
ok...bom kratka.
Pri nama je isto, on dela samo popoldne in pride, ko vsi že spimo(beri:enkrat po polnoči), jaz delam načeloma samo dopoldne, razen ko sem dežurna.Pa oba sva vsak drug vikend odsotna in to ne isti vikend, tako da se že za vikende ne vidiva.Dopoldne on prespi, razen če mali ni v vrtcu.Je pa šele drugo leto v vrtcu.Prej ga nisem imela, pa je tudi rekel, da bi raje videl da bi šel, saj rabi dopoldne čas zase.Pa ja de[sm=smiley1.gif].

Ob sobotah pa ima itak čas zase, saj ima tekmo in po tekmi itak žur.In navadno pride v nedeljo zgodaj zjutraj domov.Jaz pa že eno leto nisem bila zunaj, saj sem bila prej noseča in trenutno na porodniški.

ok...vprašanje:

Midva tako funkcionirava že dvanajst let in se nisva še nič odtujila.Grem pa tudi jaz zvečer drugače ven in pridem zjutraj domov.Čeprav sem nekajkrat šla samo k mojim staršem prespat[sm=smiley36.gif], on je mislu da sem ga bog ve kje žurala.

OMG [sm=smiley3.gif] - a se temu sploh lahko reče skupno življenje? [sm=zmeden.gif] Jaz nikakor ne bi mogla živeti tako.

Cezar - so ti dale že predhodnice dober nasvet - ne sprašuješ ga, kam greš lahko, ampak ko bož želela iti, ga samo seznaniš, da greš. [sm=smiley1.gif] S pritoževanjem in sitnarenjem itak ne boš dosegla nič. Ukrepaj in si preprosto vzami čas samo zase.

ajsek -> RE: Najbrž sem iz lune... (14.3.2010 12:37:10)

Jaz vas enih res ne razumem. Kaj imaš sploh za spraševat in prosit, če greš lahko ti tudi ven? Enostavno ga postavi pred dejstvo in pojdi. V primeru, da takrat ne bo prevzel odgovornosti in vsaj poskrbel za otroka, če že nič drugega, pa resno razmisli o prihodnosti.

Sicer imam pa občutek, da to tvoje "sitnarjenje" niti ni posledica želje po žuranju, ampak bolj poskus, da bi njega malo več doma zadržala. Kar čisto razumem, take razmere, kot jih nekatere tu opisujete, so mi nepredstavljive. Kaj v bistvu imate od moža, ki ga cel teden ne vidite, doma pa tudi nič ne naredi?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.3.2010 15:06:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.3.2010 15:08:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Najbrž sem iz lune... (14.3.2010 16:06:08)

Ni težko, nedoumljivo je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

2. a vam je to normalno?
Ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
3. Kaj svetujete?
Go straight in si vzemi, kar ti pripada. Učijo (beri doumemo) dejanja, ne besed.

gita10 -> RE: Najbrž sem iz lune... (14.3.2010 21:46:31)

Pri nas je tudi bila navada, da sem jaz v službi ali doma. Enostavno nisem imela energije še za kaj drugega in moj gospod mož se je tega kar fajn navadil, da pač on lahko gre jaz pa ne grem  ( pomoč pri tem pa je imela tudi njegova balkanska vzgoja ).
Dokler nisem jaz začela ven bolj redno hodit-seveda ga to nisem vprašala samo naenkrat sem začela. In en petek ne bom nikoli pozabila- gospod pride domov iz službe, da bi se sproblekel, da gre ven. Jaz sem ga na vratih samo pričakala z besedami: o super da si prišel, ker se mi zelo mudi in odšla ven. Sicer ne vem kako dolgo je stal po tistem na vratih in se čudil, ker komentirati od šoka itak ni mogel. Od takrat dalje se lepo  dogovarjava kdo gre kdaj ven. Enostavno je potrebno moške postavit pred dejstvo in ti predlagam, da podobno narediš tudi ti. jaz verjetno, če bi ga vprašala, če lahko grem bi on tudi meni odgovoril, da so njegove obveznosti važnejše in to bi se lahko vleklo celo najino življenje in vse kar bi doživela bi doživela z njim kar pa nočem in tudi ne želim jaz imam svoje življenje v katerem me veseli, da je tudi on ampak ne za vsako ceno.   

pridna_janja -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 8:38:36)

ok...bom kratka.

ok...vprašanje:

2. a vam je to normalno?

3. Kaj svetujete?

lahko ima drugo malo čudno mi je to,jaz svetujem malo detektiva se delaj in začni malo vohunit

Nika v službi -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 8:43:05)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: luan
ok...bom kratka.
Pri nama je isto, on dela samo popoldne in pride, ko vsi že spimo(beri:enkrat po polnoči), jaz delam načeloma samo dopoldne, razen ko sem dežurna.Pa oba sva vsak drug vikend odsotna in to ne isti vikend, tako da se že za vikende ne vidiva.Dopoldne on prespi, razen če mali ni v vrtcu.Je pa šele drugo leto v vrtcu.Prej ga nisem imela, pa je tudi rekel, da bi raje videl da bi šel, saj rabi dopoldne čas zase.Pa ja de[sm=smiley1.gif] .

ok...vprašanje:

Midva tako funkcionirava že dvanajst let in se nisva še nič odtujila.Grem pa tudi jaz zvečer drugače ven in pridem zjutraj domov.Čeprav sem nekajkrat šla samo k mojim staršem prespat[sm=smiley36.gif] , on je mislu da sem ga bog ve kje žurala.

OMG [sm=smiley3.gif] - a se temu sploh lahko reče skupno življenje? [sm=zmeden.gif] Jaz nikakor ne bi mogla živeti tako.

Cezar - so ti dale že predhodnice dober nasvet - ne sprašuješ ga, kam greš lahko, ampak ko bož želela iti, ga samo seznaniš, da greš. [sm=smiley1.gif] S pritoževanjem in sitnarenjem itak ne boš dosegla nič. Ukrepaj in si preprosto vzami čas samo zase.

Še OMG z moje strani. Ojoj, kako nekateri živite! Nepredstavljivo. In kaj imate od takega "skupnega" življenja? Kaj imajo otroci od vaju, staršev?

Cezar - ja, si z Lune, ker to dopuščaš.

roberta -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 10:59:54)

1. pogovori, pogovori, pogovori = taki iskreni, ko si poveš vse (ne obtožuješ, ne zavračaš, ne kriviš, ne prekinjaš in podobno), ko si zaupaš tudi najglobje občutke in misli in želje... le tako se bosta lahko slišala in upoštevala. ker trenutno pa ni pri vama nič od tega. zato si tudi nista v oporo, pomoč, naklonjenost.
2. naj proba mož zamenjati službo, da bo popoldne lahko več z vami.

če se ne bosta kmalu odločila nekaj narest, se bosta, ali:
1. ločila v roku nekaj let
2. živela do konca svoji dni popolnoma odtujena in kot dva tujca, ki sta po nekem čudnem slučaju prišla skupaj, zdaj pa samo še životarita, ker za kaj drugega ne najdeta ne moči, ne časa, ne potrpljena, ne ničesar.

srečno!

Anonimen -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 11:04:24)

najprej kar bi naredila na tvojem mestu bi bilo to,
da bi enkrat, dvakrat, prišla nenapovedano domov dopolne..
pa bi videla kaj počne.
če ceu teden nima časa dopoudne za rekreacijo....
pa se mora v soboto rekreirat... mal čudn se ti ne zdi??

ALWAYS LARA -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 11:43:39)

nimam teh problemov. ker nič ne sprašujem ampak vstanem in grem.

mate0ja -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 11:54:43)

hahaha. A nadgradim to zadevo. Moj ima fiksno v glavi, da se hodim v službo sproščat. Da je to tisti čas, ki ga imam zase. To sm prejšnji teden dojela, ko sm najavila, da me eno popoldne ne bo doma, ker bom vzela čas zase, za frizerja in šoping. Je odgovoril z naslednjimi besedami: " Jest ne vem, če bom mel čas, kar v službi se zmeni, da boš med delovnim časom zrihtala. "
Ker imam fajn šefe, ki dovolijo, da občasno tudi kako privat stvar uredim med službo si on predstavlja, da bom doma pa vedno na voljo za varstvo, da bo on lahko delal kar si zahoče. So skor  šipe popokale, ker je jakost mojega glasu povzročila take vibracije.

baguSka -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 12:02:31)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Ko bos dovolj jasna in glasna bo verjetno dojel...

ni nujno! mojga so na trenutke verjetno ze usesa bolela, pa se zdaj ni NIC dojel. pa sm bla jasna in glasna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

no, sej nism misnla z besedami... ampak konkretno - z dejanji![sm=smiley36.gif]

ajsek -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 12:23:42)

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja
Je odgovoril z naslednjimi besedami: " Jest ne vem, če bom mel čas, kar v službi se zmeni, da boš med delovnim časom zrihtala. "

[sm=jezicek.gif]

Zanimivo bi bilo narest obraten eksperiment. Enkrat z angelskim glasom moža obvesti, da bo naslednji teden malo gužva, zato naj prosim svoje neodložljive obveznosti (rekreacijo in podobno) opravi med šihtom.

tinkatonka -> RE: Najbrž sem iz lune... (15.3.2010 15:14:08)

1. a je moškim res težko doumeti, da ženske tudi potrebujemo čas zase? Da to ko smo v službi ni nša čas? Mojemu ni težko doumeti! To bi si moral tudi tvoj razčistiti pri sebi!

2. a vam je to normalno? ne ni mi normalno. 

3. Kaj svetujete? Naj si najde rekracijo v dopoldanskem času, ko je doma, med vikendi pa bodite skupaj! Ti pa si rekreacijo tudi posici med tednom in poskusi urediti ta cas varstvo za otroke. Čez vikend pa dajta kdaj otroka tudi v varstvo in pejta skupaj vidva ven, s prijatelji ali pa sama zganjat romantiko. Morta tudi na vajini vezi graditi.

Stran: [1]