Tanja55 -> RE: Obvezno darovanje organov (13.3.2010 19:10:03)
|
Po smrti itak nič ne rabiš,naj vsaj takrat naredimo eno neprecenljivo stvar za soljudi Organi so uporabni samo, ce clovek umre nenadne smrti, da je zdrav pa ima npr. prometno nesreco, ali da pade v komo in podobno. Treba je odlocit, kdaj je clovek mrtev in da so organi se uporabni, ne mores ti cakat, da umres zaradi starosti ali bolezni, ker taksni organi niso uporabni. Sem prebrala kaj pise na spletu o tem predlogu in ce bi slo za avtomaticno vkljucitev v mrezo darovalcev potem me skrbi, da mnogo ljudi ne bi bilo pravilno obvescenih in se ne bi pravzaprav odlocili ali to zelijo ali ne. Vsak pa mora to pravico imeti. Glede na precejsnje nepoznavanje tematike v slovenskem prostoru se mi zdi taksen predlog problematicen. Zdej ceprav imas kartico darovalca, bodo za dovoljenje se vedno vprasali nekoga od bliznjih, z novim predlogom pa tega ne bo. Iz kome se pa vseeno kar nekaj procentov ljudi zbudi---tko da, jaz bi rada imela sanso da se borim do konca. In ne, nocem bit darovalka in ce bo predlog sprejet, bom prosila, da me vpisejo kot nedarovalko. O tem, da takrat, ko nic ne rabis naredis vsaj eno dobro delo -- raje poskrbimo, da dokler zivimo skrbimo za druge in njihovo dobrobit, ne pa da cakamo do smrti, ko sami ne bomo nicesar vec rabili, za casa zivljenja pa se skor pozremo med sabo. primer darovanja krvi pa primerjave ne vzdrzi, ker se kri obnavlja, organ ti pa nov kar sam od sebe ne zraste. Gotovo sem pa za darovanje kostnega mozga, to pa ja.
|
|
|
|