Šivalni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


valči -> Šivalni stroj (12.3.2010 21:10:09)

Zdravo!

Mož bi zelo rad kupil šivalni stroj,da bi ga pač imela doma in kaj zašila,kaj strganega,pa pač ostale zadeve.Saj nam tašča pošije ima starega ziher 100 let Singer mašino,tako za na nogo poganjat,moj mož se tam res ne vidi,jaz še manj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Vglavnem imela bi mašino,po možnosti tako,da jo v kovček spraviš,ker nekako nimava proste mize,da bi skoz bila gori.

Gnjavi me,naj tu gor vprašam,kje kupiti,kakšno znamko,pa naj ima več vzorcev šivanja,njega cik cak mika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]No,dajte napisat,sploh tisti,tiste,ki več šivate,katero mašino kupit.
Cena niti ni važna,ni pa treba,da je ne vem kako profi zadeva,slaba pa tudi ne.A sem zakomplicirala?

Upam,da ne in da dobi mož kak odgovor,ker se bo počasi podal na iskanje,zato tudi kak pameten nasvet še kako prav pride.
Se pa giblje okoli Celja,gorenjski konec ob sobotah,tako da bi on šel malo na ogled,samo usmeritev rabi.
Hvala vnaprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




enea -> RE: Šivalni stroj (12.3.2010 21:27:47)

Sama sem po poklicu šivilja[sm=smiley1.gif], ki pa na žalost (ali srečo) ne delam v svojem poklicu[sm=smiley9.gif], sem pa imela pri mami "bagat danico", sedaj sem pa na svojem in sem dobila dediščino od babi od mojega moža, "jaguar", še nikoli slišala, ampak dela, šiva, tudi cikcak varjanto, kar pa itak imajo vsi. [sm=smiley1.gif] Tko ti bom rekla, če nimaš namena nevem kaj velikega šivat, je po moje dobra tudi ena mašina, ki ni nevem kako draga in ne poceni, nekaj vmes. Sama sem jo imela oz jo imam za šivanje domačih stvari, kot so strgani žepi, menjava zadrg, kakšno koleno od malih razgrajačk, pri mami sem si zašila z danico vse rjuhce za malo posteljico, in celo prešito odejo za zakonsko posteljo.pa mogoče še kaj, pa vse lepo zasijem, Nisem zbirčna in ja, če bi jo sama kupovala bi gledala ceno, tako pa, podarjenemu konju se ne gleda v zobe.
Čimboljši in ugodnejši nakup vama želim[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]




kajajaka -> RE: Šivalni stroj (12.3.2010 21:36:23)

boljše kot je ta singerca na nogo... ne boš dobila - edino to ogrodje zdrži šivanje zadrg na jeansu in podobne močne debele tkanine... te plastične moderne se prej polomijo kot ta. Jaz bi kar pri njej ostala - sploh, če ne misliš veliko šivat.
Če pa že vztrajaš pri nakupu modernejše - jih imajo v Hoferju in Lidlu vsake toliko časa v akcijah po 80-100€, v Leclercu dobiš pa Toyotino od 120€ naprej. In vse te imajo tudi cik-cak.
Odločitev je tvoja... ampak, če boš singerco kdaj ven metala, me obvesti - jo z veseljem vzamem pod streho [sm=bravo.gif]




valči -> RE: Šivalni stroj (12.3.2010 21:47:25)

kajajaka,joj,da te tašča sliši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Jo kap!
Ne,narobe sem napisala,tašča ima Singerco pri sebi doma,je na njo šivala njena tašča in morda še generacija nazaj.In morda bom tudo jaz,mogla bom enkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Ta mašina bo večno tam ostala v njihovi veliki dnevni sobi,po domače se ta prostor reče Hiša.Vglavnem,midva imava hišo par korakov stran,v bistvu skupaj živimo in vse-kmetija,vendar mož bi imel mašino v naši novi hiši.Da ne bi tja hodila za vsako figo in mamo gnjavila za vsako figico.
Zato bi si pač eno kupila.
enea,veš tisto,ko si omenjala ta prvo-nekaj na B,se mi zdi,tako mašino ima še tašča v omari,pokvarjeno,jo je hotel mož popravit,a si je premislil,ker je neko leseno palico na sredi videl[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




valči -> RE: Šivalni stroj (12.3.2010 21:47:48)

Bagat ima ja.




Ulla80 -> RE: Šivalni stroj (12.3.2010 21:50:35)

te stare bagatove ( višnja, slavica...), kovinske so zakon!!! lohk šivaš cikcak pa še kup drugih zadev, pa ker je težka mašina, lohk šivaš tud jens več plasti, kak skaj, itd...pri teh plastičnih ti mašino kar privzdigne, nimaš šans da kaj takega zašiješ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in sej si mogoče misliš - ja bom kr tko mal tu pa tam kaj zašila, sam tist tu pa tam kmalu rata kaka konkretna zadeva in te pol jezi, ker si mašino sesuješ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] na bolhi se ves čas prodajajo za sitne pare, tud podari jo kdo, pa če jo daš pol še komu da jo pogleda, nardi kak servis pa maš super mašino, ki ti bo služila do konca za vse, kar si boš namislila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ulla80 -> RE: Šivalni stroj (12.3.2010 21:54:41)

KLIK evo je mrcine, s takim nakupom ne morš falit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Šivalni stroj (13.3.2010 0:51:53)

Jaz sem od mami podedovala TAKOLE Singerco ... je 1A ... je stala na podstrehi 3 leta, pa sem jo potem pred prvo uporabo peljala na servis (Šiv v Črnučah) in je mojster rekel, da je tale zadeva bomba za domačo uporabo ... jo je samo malo namazal pa sčistil in že so nastale moje prve mojstrovine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ... Mami si je pa že par let nazaj kupila eno hudo Hosqvarno (KLIK), ki ima ful enih funkcij pa okrasnih šivov in ji dela bp ... 1x letno jo na servis pelje, samo moja mami res kar precej šiva.




lukec -> RE: Šivalni stroj (13.3.2010 8:34:04)

Men je mami kupila v neckermannu šivalni stroj Victoria (ne vem, če ga še imajo) pa ima kar veliko funkcij in moja tašča, ki je tudi šivilja pravi, da je za takšno ceno res dober. Ampak jaz ga rabim res za prve korake, sešila sem vrečo za copate in prevleke za okrasne blazine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




SaaS -> RE: Šivalni stroj (13.3.2010 8:40:25)

Moja mami ima tudi Bagat Slavico. To so res dobre mašine.
No, ko sem se odselila, sva z možem kupila nov šivalni stroj. Tudi jaz se ne spoznam prav dobro na te reči, tako da sva vzela nekaj srednjega. Nisva kupovala tistih najcenejših, plastičnih kot pravite. Tuddi ne najdražjih, ker toliko pa spet nimam denarja..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Kupila sva eno Toyoto v Merkurju. In sem zelo zadovoljna. Z njo šivam vse sorte. In lahko rečem, da kar dosti šivam.
Nisem opazila, da bi bila karkoli slabša od Slavice. Ja, tudi cikcak šivi z nastavljivo dolžino in širino, pa še cel kup drugih šivov.
Če misliš malo več šivat se mogoče malo splača pogledat okoli in primerjat mašine. Za vsake toliko kakšen šiv na majčki popravit pa verjetno tudi kakšna iz Hoferja ni narobe. In v raznih katalogih Neckerman in Quele sem jih videla.




veselka -> RE: Šivalni stroj (13.3.2010 10:10:21)

jaz imam Elna stroj. sem zlo zadovoljna. kupla sem v trgovini Lango, pa še 30 ur tečaja šivanja sem dobila zraven [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]