Masha_M -> RE: ljubljanske nosečke - 3.del (22.6.2010 11:57:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mjavmjav Em... zdej mam pa eno zelo banalno vprašanje... Tko da me ne napast kot butasto deklino, ampak vzemite v zakup mojo 'frišnost'... torej, bi mi morda ena pojasnila, zakaj naj ne bi imel dolgih nohtov v P? [sm=smiley9.gif] Ni toliko finta v tem, da v P. ne bi smele imeti dolgih. Tam imajo pogoj samo to, da nimaš nalakiranih z lakom (beri, da se jasno vidi nohtna ploskev), ker se v primeru komplikacij ali morebitne nujne operacije na nohtih hitro pozna reakcija organizma. Mislim, da pobledijo ali pa ratajo modri, če primanjkuje kisika (naj me katera popravi, če se bolj spozna). In potem to pač zahtevajo kot safety precaution, ker nikoli ne moremo/morejo vedeti, kako hitro se porod zakomplicira. Druga stvar je pa dolžina nohtov. Tukaj mislim, da gre bolj za nenapisano pravilo, da je z daljšimi večja verjetnost da opraskaš otročka in si lahko hitro proglašena za bad mamo, ki ogrožaš otroka. Čeprav do tega bomo itak vse morale razviti debelo kožo, ker bomo poslušale očitke če bomo z otročki zunaj preveč ali premalo, če bodo oblečeni preveč ali premalo, če jih bomo pustile predolgo jokat, ali pa ga "razvajale" s takojšnjim odzivom... Skratka, vedno bodo vsi pametni okrog nas. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|